Filmovi u avgustu


Premijere bioskopskog repertoara za avgust


ŠPIJUN KOJI ME JE ŠUTNUO (The Spy Who Dumped Me)

U bioskopima od 9. avgusta

Režija: Susanna Fogel

Uloge: Mila Kunis, Sam Heughan, Kate McKinnon

Mila Kunis i Kate Mckinnon zajedno u urnebesnoj komediji Špijun koji me je šutnuo. Reč je o sprdnji i varijaciji na špijunske i džejmsbondovske teme. Dve tridesetogodišnjakinje iz Los Anđelesa upletene su u neočekivanu svetsku zaveru, kada se Odrin bivši dečko pojavi u njihovom stanu s opasnim ubicama za petama. Njih dve odmah kreću u akciju, bežeći preko Evrope sa šarmantnim britanskim agentom i planom za spas sveta. Pamet jedne i neverovatna spretnost druge sigurno će obema pomoći da završe misiju.

 

MEGALODON (The Merg)

U bioskopima od 16. avgusta

Režija: Jon Turteltaub

Uloge: Jason Statham, Li Bingbing, Ruby Rose, Rainn Wilson

Megalodon je SF akcioni triler snimljen po knjizi Stiva Altensa. Kad se međunarodni podvodni centar, koji vode kineski naučnici, nađe na udaru nepoznate opasnosti dok na dnu Marijanskog rova stoji uništena i onesposobljena podmornica, dr Zhang Suyin, vodeći okeanograf u centru, poziva u pomoć bivšeg pomorskog kapetana i stručnog ronioca Jonasa Taylora (Statham). Jonas Taylor tada ulazi u avanturu koja je ravna samoubistvu.

Megalodon (grč. μέγας ‘οδόντος – veliki zubi) bila je džinovska praistorijska ajkula iz perioda od pre oko 25 miliona do 1,5 miliona godina. Smatra se jednim od najvećih predatora koji je ikada postojao u moru, na kopnu i u vazduhu. Ova najveća ajkula koja je ikada živela na Zemlji, bila je dugačka 14-18 metara, teška i do 23 tone.

 

KRISTOFERE ROBINE, GDE SI? (CHRISTOPHER ROBIN) 

U bioskopima od 16. avgusta

Režija: Marc Forster

Uloge: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss

U novom filmu koji nam dolazi iz studija Dizni, pratimo životnu priču Kristofera Robina, sada kao odraslog čoveka, i starih, omiljenih likova, Vinija Pua i njegove družine. Kristofer Robin je odrastao, ima porodicu i posao, ali životne obaveze udaljavaju ga od snova i bezbrižnosti života. U trenutku kad pomisli da nema izlaza iz kolotečine, ponovo se sreće sa starim drugom Vinijem, koji će mu pomoći da vrati radost u svoj život.

 

PLIŠANI GADOVI (HAPPYTIME MURDERS)

U bioskopima od 23. avgusta

Režija: Brian Henson

Uloge: Melissa McCarthy, Elizabeth Banks, Maya Rudolph

Brian Henson je spojio najluđe od Ulice Sezam i Mapet šoua ne bi li dobio crnohumornu komediju. Radnja se odvija u kriminalnom podzemlju Los Anđelesa u kome lutke i ljudi žive zajedno, ali lutke smatraju građanima drugog reda. Neko počinje da ubija lutke, nekadašnje zvezde TV serije za decu iz osamdesetih. Potraga za ubicom pripašće nevoljkom paru policajke i kolege-lutke koji upadaju u svet narkomanije i prostitucije.

Parola filma NO SESAME, ALL STREET (Nema Sezama, samo ulica) direktno se poziva na popularnu Ulicu Sezam. Iz tog, ali i drugih razloga (žestoke scene i otrovni humor, prouzrokovana nepopravljiva šteta), studio Ulice Sezam tužio je producente filma Happytime Murders, ali je tužba odbačena po kratkom postupku. Studio STX je na prvo ročiste kao pravnog zastupnika filma poslao lutku obučenu u advokata pod imenom Fred.

 

MILJA 22 (Mile 22)

U bioskopima od 30. avgusta

Režija: Peter Berg

Uloge: Mark Wahlberg, Iko Uwais, Lauren Cohan, John Malkovich

Peter Berg, reditelj filmova Pakao na horizontu, Loše da lošije ne može biti i Jedini preživeli donosi novi akcioni spektakl s Markom Volbergom i Džonom Malkovičem u glavnim ulogama. Džejms Silva (Volberg) je operativac najcenjenije i najneshvaćenije jedinice CIA. Uz pomoć tajnog tima komandosa, Silva mora da osigura i preveze do sigurne lokacije metu koja ima informacije bitne za život svih. Hoće li uspeti u svojoj nameri? Koga će žrtvovati kako bi uspeo? Špijunske igre su nemilosrdne.

Podeli s drugima