Festival uličnih svirača – Gradić fest


Od četvrtka do subote, 30. avgusta – 1. septembra, u Novom Sadu, Festival uličnih svirača – Gradić fest


Festival uličnih svirača je manifestacija koja okuplja umetnike iz celog sveta, kako profesionalce tako i autodidakte, od 30. avgusta do 1. septembra. Održava se svake godine, u prvoj nedelji septembra u Novom Sadu i jedini je festival ovog tipa u Srbiji. Festival okuplja u najvećoj meri muzičare, ali i plesače, pozorišne trupe, performere, akrobate i predstavlja veliku umetničku radionicu na otvorenom, gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici.

Programi u okviru Festivala uličih svirača dešavaju se istovremeno na nekoliko lokacija. Od 2016. godine Festival uličnih svirača premestio se u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave, a od 2017. godine udružuje se s još nekoliko festivala pod nazivom Gradić fest sa zajedničkim ciljem da se oživi ovaj lokalitet. Novi koncept festivala, pored dosadašnjeg muzičkog i umetničkog, obuhvata i filmski program Cinema city festivala, Pop-up žurke u organizaciji Berberaja i Public P, ekstremne sportove AAaaa festivala.

Kako bi publika što jače doživela autentični ambijent Gradića, programi će se najvećim delom odvijati na uličnim punktovima i manjim binama, koje će omogućiti i direktniji kontakt između publike i izvođača.

 

Podeli s drugima