Festival savremene umetnosti - DUNAVSKI DIJALOZI 2019


Multimedijalni mozaički festival vizuelnih umetnosti podunavskih zemalja, Festival savremene umetnosti – DUNAVSKI DIJALOZI 2019, od Apatina do Kladova, a glavno mesto dešavanja je Novi Sad tokom avgusta i septembra


Festival savremene umetnosti Dunavski dijalozi međunarodni je multimedijalni mozaički festival vizuelnih umetnosti podunavskih zemalja, koji se istovremeno dešava u galerijskim i alternativnim prostorima Novog Sada. Umetnici, kustosi i teoretičari umetnosti iz 14 zemalja podunavskog makro regiona pružaju zanimljiv uvid u aktuelne umetničke tokove.

Festival se odvija u Novom Sadu tokom avgusta i septembra, a centralna izložba u okviru glavnog programa ove godine je Percepcija savremenosti – univerzalno more. Kustoskinje su Sanja Kojić Mladenov (Srbija) i Nikol Lezer (Nemačka), a izložba će biti predstavljena u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Zemlja-gost manifestacije Dunavski dijalozi ove godine je Kina. U Galeriji likovne umetnosti u Novom Sadu biće predstavljena izložba Kineska umetnost na putu svile kustosa Ksiaja Huanga.

Festival ima i bogat prateći program koji čine performansi, video-projekcije, radionice, predavanja, okrugli sto.

Kompletan program pogledajte ovde.

 

Podeli s drugima