promo

Nekrunisani kralj memfiske garažne scene vraća se u okviru evropske turneje u srpsku prestonicu 7. septembra, kada će u KC Grad nastupiti nakon sugrađana The Sheiks i beogradskog sastava Repetitor

Oblivijan je prošle godine sa grupom Oblivians objavio povratnički album Desperation, prvi nakon što se grupa, koja važi za jednu od uticajnijih na američkoj underground sceni devedesetih i direktnu preteču komercijalno uspešnijih dueta The White Stripes i The Black Keys, raspala 1998. godine. U međuvremenu, Oblivijan je objavljivao solo ploče u pratnji raznih muzičara s lokalne scene. Do kraja ove godine svetlost dana trebalo bi da ugleda i njegova nova solo ploča, prva nakon Rat City iz 2011, koju će promovisati na ovogodišnjoj evropskoj turneji u koju je još jednom uključen i Beograd.

Karte za koncert se po ceni od 1200 dinara mogu naći na šanku KC Grad i u prodavnici ploča Pinball Wizard u Eurocentru. Slušamo i gledamo Oblivijana u „pokretnoj“ obradi kultnog klasika Rokija Eriksona I Walked With A Zombie, naslovljenog po niskobudžetnom holivudskom hororu iz 1943. godine, a domaćoj publici još poznatije u izvođenju Anice Dobre i Električnog orgazma za potrebe filma Crni Bombarder Darka Bajića iz 1992. godine:

Podeli s drugima