otmica

Filmsko ostvarenje scenariste i režisera Tobijasa Lindholma sa Piluom Asbekom i Sjerenom Meningom (domaćoj publici poznatih iz serije Borgen (Premijerka)) u glavnim ulogama, bavi se temom kidnapovanja teretnih brodova blizu somalijske obale na Indijskom okeanu do 3. septembra je na bioskopskom repertoaru Dvorane kulturnog centra

“Nisam mogao da napravim film o istini o otmicama u Indijskom okeanu, jer ne znam šta je istina. Ali, mogao sam da napravim film o mornarima, gusarima, direktorima kompanija i rodbini, zato što oni postoje. Ako se ovaj film približi njihovim sudbinama, onda sam ostvario cilj“, veli o svom delu Lindholm, kome je ovo drugi film, nakon nekoliko uspešnih scenarističkih poduhvata, između ostalog i pisanja deset epizoda pomenutog Borgena.

„Pre nego što sam se rodio, moj otac je radio kao moreplovac, ali mi nikada nije pričao o tome. Možda je zbog toga more uvek u mojim mislima”, nastavlja režiser i dodaje: “Posle otmica danskih teretnjaka „Danica White” i „CEC Future” 2007. i 2008. godine, postao sam svestan realnosti za koju nisam znao da postoji – realnosti u kojoj su brodske kompanije primorane da pregovaraju direktno sa piratima i u kojoj pirati zarađuju milione dolara, a pomorci su mesecima taoci bez ikakvog uticaja na sopstvenu sudbinu.”

Ispod možete pogledati trejler.

Podeli s drugima