Bioskopske premijere u februaru


Ukupno 16 filmova: animiranih četiri (mada je jedan animirano-igrani), šest drama, po jedan akcioni, triler, horor i avanturistički, i dve komedije – bioskopske premijere u februaru


Frka (Trouble) – sinhronizovano

U bioskopima od 6. februara

Režija: Kevin Johnson

Uloge: Boki Milivojević, Ivana Popović, Peđa Damjanović, Stevan Pjale

Zabavna animacija producenata franšize Šrek u kojoj će uživati cela porodica. Priča puna akcije i humora o razmaženom psu koji mora da nauči kako da preživi na ulici, kao i svaki drugi pas! Otkako je bio štene, Frka živi lagodnim životom. Živi u velikoj vili, jede sočne odreske, spava na najfinijoj posteljini i živi životom o kakvom pas može samo da sanja. Kad ostane bez vlasnika, Frka se nađe sam na ulici, daleko od svoje kuće. Frkina naviknutost na privilegovan život čini ga klasičnim primerom ribe na suvom u ovom zastrašujućem svetu.

 

Grudi

U bioskopima od 6. februara

Režija: Marija Perović

Uloge: Dubravka Drakić, Nada Šargin, Marija Škaričić, Vojin Ćetković

Novi film Marije Perović vodi nas u Nikšić, na proslavu 25 godina mature i prati tri drugarice koje se okupljaju ovim povodom. Likovi su pripadnici srednje klase, intelektualci, neostvareni i šarmantni antijunaci, roditelji i oni koji pokušavaju da se ostvare kao roditelji. Jedna od ključnih tema je borba protiv kancera dojke. Tema priče je generacijsko, gimnazijsko prijateljstvo, a dramski razlog bolest, tako da se skreće pažnja na vrline i mane savremenog društva: tempo života, trka za afirmisanjem, opstanak, prijateljstvo, podrška, generacijski sukob i želja za boljim životom.

 

Ptice grabljivice i fantastična emancipacija Harli Kvin (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

U bioskopima od 6. februara

Režija: Cathy Yan

Uloge: Margot Robbie, Ewan McGregor, Mary Elizabeth Winstead

Pripremite se, dame, jer stiže famozna, neponovljiva i potpuno nepredvidljiva Harli Kvin. Ovaj put bez Džokera. Radnja se odvija oko grupe heroina i negativki DC-jevog univerzuma, a glavna zvezda je Margot Robi kao famozna Harli Kvin koju smo već imali prilike da gledamo i u filmu Suicide Squad. Harli Kvin predvodi svoju jaku žensku ekipu koju čine: Jurnee Smollett-Bell kao Black Canary, Mary Elizabeth Winstead kao Huntress, Rosie Pere kao Renee Montoya i mlada debitantkinja Ella Jay Basco kao Cassandra Cain.

 

Ema (Emma)

U bioskopima od 13. februara

Režija: Autumn de Wilde

Uloge: Anya Taylor-Joy, Josh OConnor, Bill Nighy

Lepa, pametna i bogata Ema Vudhaus je kao nemirna matica za mali uspavani grad u kome živi. Ovo je blistava satira društva i odrastanja, u kojoj Ema mora proći kroz donošenje pogrešnih odluka u izboru udvarača kako bi pronašla ljubav koja je oduvek bila tu.

 

Ostrvo fantazija (Fantasy Island)

U bioskopima od 13. februara

Režija: Jeff Wadlow

Uloge: Maggie Q, Michael Pena, Lucy Hale

U Blumhausovom novom osvrtu na Ostrvo fantazija, zagonetni Gospodin Roark čini da se tajni snovi njegovih srećnih gostiju ostvare u luksuznom ali zabačenom tropskom odmaralištu. Međutim, kad se fantazije pretvore u noćne more, gosti su primorani da razreše misterije ostrva kako bi ga napustili živi.

 

Sonikov film (Sonic the Hedgehog) –sinhronizovano i titlovano

U bioskopima od 13. februara

Režija: Jeff Fowler / Reditelj sinhronizacije: Milan Antonić

Uloge: James Marsden, Ben Schwartz, Tika Sumpter, Natasha Rothwell, Neal McDonough, Adam Pally and Jim Carrey

Sinhronizacija: Mateja Vukašinović, Milan Antonić, Dubravko Jovanović, Marijana Živanović, Dušica Novaković, Bojan Hlišć, Duško Radović, Saša Joksimović, Nataša Balog, Aleksandar Gligorić, Milan Milosavljević, Nikola Nemešević, Milena Moravčević, Dragan Vučelić, Dimitrije Nikolić

Igrana, akciona avantura, komedija, inspirisana svetski poznatom i popularnom SEGA igricom, u kojoj je glavni junak svetloplavi jež. Radnja filma prati Sonika koji pokušava da upravlja svojim životom na Zemlji i odnosom s novim, najboljim prijateljem, čovekom Tomom (Džejms Marsden). Sonik i Tom će udružiti snage u pokušaju da spreče ozloglašenog doktora Robotnika (Džim Keri), koji želi da uhvati Sonika i iskoristi njegove nemerljive moći kako bi uspostavio dominaciju nad čitavim svetom. U filmu takođe glumi i Tika Sampter i Ben Švarc koji je Soniku pozajmio glas.

 

Tomazo (Tommaso)

U bioskopima od 13. februara

Režija: Abel Ferrara

Uloge: Willem Dafoe, Cristina Chiriac, Anna Ferrara

Priča o američkom umetniku koji živi u Rimu sa svojom mlađom suprugom, Evropljankom Niki i njihovom trogodišnjom ćerkom Didi. Abel Ferara postavlja pitanje da li ostareli i namučeni reditelj može da nađe sreću u ulozi supruga i oca. Pitanje muči i glavnog junaka Tomaza koga Ferara predstavlja s nežnošću i razumevanjem, a Vilijam Defo ga igra briljantno i otvoreno. Kako se autor i junak pitaju, tako i publika treba da postavi pitanje da li joj je potreban još jedan film o požudnom, grešnom, a genijalnom reditelju u poznijim godinama – Tomazova posvećenost sopstvenom duhu i Ferarina opširna studija karaktera daju pozitivan odgovor.

 

Led 2 (Лёд 2)

U bioskopima od 14. februara

Režija: Zhora Kryzhovnikov

Uloge: Mariya Aronova, Yuliya Khlynina, Nadezhda Mikhalkova

Šta se tačno dešava u onom delu bajki nakon venčanja princa i princeze kad kažu „živeli su srećno do kraja života”? Nekoliko godina kasnije, glavni likovi ove ledene bajke – Nađa, prvakinja u umetnčkom klizanju, i vrhunski hokejaš Saša – žive kao srećna porodica odgajajući svoju ćerkicu. Sve deluje savršeno do nemilog događaja koji će zauvek promeniti njihove živote.

 

Marica i Ivica (Gretel and Hansel)

U bioskopima od 20. februara

Režija: Oz Perkins

Uloge: Sophia Lillis, Alice Krige, Jessica De Gouw

U dalekoj i magičnoj zemlji žive brat i sestra koje glad natera da napuste svoj dom i krenu u šumu u potragu za hranom. Deca nakon nekoliko dana lutanja nailaze na veliku kuću s obiljem hrane i mestom za spavanje, te im se to učini kao idealno mesto za odmor. Ubrzo, počinju da primećuju čudne stvari oko kuće i neobično ponašanje starice koja u toj kući živi. Dok su oni sumnjičavi u vezi sa svim što se oko njih događa, mračne tajne počinju da izbijaju na površinu.

 

Patrolne šape: Priprema, pozor, spasavaj (Paw Patrol: Ready, Race, Rescue!) – sinhronizovano

U bioskopima od 20. februara

Glasovi: Marija Stokić, Milena Živanović, Nikola Todorović, Jovana Čurović, Milan Tubić, Vladimir Nićiforović, Ivana Tenjović, Miloš Dašić, Bojan Hlišć, Bane Jevtić, Ana Simić Korać, Milan Antonić, Sneža Jeremić, Valentina Pavličić, Nemanja Živković, Nataša Popović, Lako Nikolić, Sofija Juričan

U novom animiranom filmu Patrolne šape upuštamo se u nezaboravne avanture s našim omiljenim štencima. Bilo da spasavaju paradu balona od propasti, izbavljaju istraživače iz džinovske paukove mreže ili se upuštaju u auto-trku sa zlom gradonačelnikovom rođakom, kuce su uvek na visini zadatka. Kad vetar oduva balone s parade, istraživači se izgube i gradonačelnik i njegova rođaka kidnapuju sve vozače koji učestvuju na trci, naši heroji bez straha kreću u poduhvate kako bi sačuvali ceo Zaliv avantura i pritekli u pomoć svima kojima je potrebna.

 

Portret dame u vatri (Portrait of the Lady on Fire)

U bioskopima od 20. februara

Režija: Céline Sciamma

Uloge: Noémie Merlant, Valeria Golino, Adele Haenel, Luana Bajrami, Armande Boulanger

Francuska, 1770. godine. Slikarki Marijen naručen je svadbeni portret mlade devojke Eloiz koja je upravo napustila samostan. Eloiz se udaje protiv svoje volje, a Marijen mora da je naslika bez njenog znanja. Posmatra je tokom dana, kako bi je tajno naslikala.

 

Zov divljine (The Call of the Wild)

U bioskopima od 20. februara

Režija: Chris Sanders

Uloge: Harrison Ford, Karen Gillan, Bradley Whitford, Dan Stevens, Omar Sy

Od studija 20th Century Fox stiže priča zasnovana na istoimenom romanu Zov divljine u kojoj upoznajemo Baka, psa velikog srca čiji se, do skoro savršeni život, okreće naglavačke. Odjednom ga sele iz svog doma u Kaliforniji i odvode u egzotične divljine Aljaske u vreme Zlatne groznice s kraja 19. veka. Kao novajlija zaposlen u ekipi pasa koji vuku sanke za dostavljanje pošte, a kasnije i vođa tima, Bak doživljava avanturu života i konačno pronalazi svoj mir kad postaje sam svoj gazda. Zov divljine koristi vrhunske vizuelne efekte i tehnologiju animacije kako bi životinje u filmu učinile potpuno realističnim i emocionalno autentičnim likovima.

 

Ideš? Idem!

U bioskopima od 27. februara

Režija: Ljubo Zdjelarević

Uloge: Veronika Rosandić, Kaja Kočevar – “Kaya Solo”, Vid Juračić, Fran Lauš, Bogdan Ilić – “Baka Prase”, Nika Ilčić, Amel Družanović – ”Meca Cazin“, Nenad Krstić – “Tony TCTN”, Mert Efe, Zijad Gračić

Kako bi izlečila slomljeno srce nakon prekida s Franom, Veronika pristaje da se priključi avanturi na poziv prijateljice Kaje i iz inata odlazi na njihov planirani put u Istanbul. Njen prijatelj iz detinjstva Vid će ih voziti od Zagreba do Istanbula. Uvek spreman na izazove, Vid će ukrasti dedin stari kombi i s Veronikom i Kajom kreće na roadtrip preko Srbije i Bugarske do Turske. Na putu im se prisilno priključuje gejmer Baka Prase, koji vidi priliku da napokon stigne do Istanbula sa ciljem da svog virtualnog neprijatelja, turskog gejmera Merta Efea, konačno izazove na revanš. Baka Prase sa sobom vodi i Tonija, svoju totalnu suprotnost: smirenog, povučenog i tihog momka. Veronika, Vid i Kaja, isprva pomalo uplašeni pojavom Bake Praseta, uskoro shvataju da je on dobričina mekog srca koji će vrlo rado pomoći ako se za to ukaže prilika. Dolaskom do Turske, ekipa konačno opušteno uživa upijajući prve utiske predivnog Istanbula. No, ubrzo će shvatiti da njihov kombi bespovratno klizi u Bosfor.

 

Ko šef (Like a Boss)

U bioskopima od 27. februara

Režija: Miguel Arteta

Uloge: Rose Burne, Tiffany Haddish, Selma Hayek

Najbolje prijateljice Mia i Mel uživaju u životu, vodeći kozmetičku kompaniju koju su stvorile od nule. Nažalost, zapadaju u finansijske probleme kad dobijaju više nego primamljivu ponudu od neprikosnovenog maga kozmetiče industrije Kler Lune. Ta ponuda dovešće u pitanje prijateljstvo koje između Mie i Mel traje godinama. Posao u kome se sve vrti oko lepote, izgleda da postaje ružan.

 

Mali Džo (Little Joe)

U bioskopima od 27. februara

Režija: Jessica Hausner

Uloge: Emily Beecham, Ben Whishaw, Kerry Fox

Alis je samohrana majka posvećena uzgajanju biljaka u korporaciji koja se bavi razvojem novih vrsta. U njoj se uzgaja poseban cvet koji je ne samo lep već ima i terapeutsko dejstvo. Naime, ako se drži na idealnoj temperaturi, adekvatno prehranjuje, i ako se s njim redovno razgovara, cvet osobu koj ga poseduje čini srećnom. Protiv pravila kompanije junakinja odnosi jedan ovakav cvet kući kao poklon svom sinu tinejdžeru Džou. Cvet nazivaju Mali Džo. Alis, međutim, ubrzo počinje sumnjati da cvet i nije tako bezopasan kao što njegov nadimak sugeriše.

 

Tajna izgubljenog kraljevstva (Mosley) – sinhronizovano

U bioskopima od 27. februara

Režija: Kirby Atkins

Uloge: Hadži Nenad Maričić, Jelena Gavrilović, Boda Ninković, Maja Odžaklijevska

Tajna izgubljenog kraljevstva prati hrabrog Mozlija i njegovu porodicu inteligentnih životinja Torifanta koje umeju da govore, ali žive kao robovi ljudima. Kako bi oslobodio svoju porodicu, naš junak kreće na opasno putovanje u potrazi za mitskim kraljevstvom svoje vrste, u nadi da će naći pomoć i odgovore o svom poreklu. Reditelj i scenarista ove animirane avanture Kirby Atkins – našoj publici je dobro poznat kao animator filmova Štrumpfovi 2, Alvin i Veverice, Džimi Neutron, kao i Spilbergovog filma Veliki dobroćudni džin. Ovo je njegov dugometražni rediteljski debi, vizuelno izvanredan i, iako nezavistan film, već se izdvojio rame uz rame s filmovima velikih studija.

 

Podeli s drugima