Bioskopske premijere - februar 2019.


18 novih filmova po bioskopima u Srbiji u februaru 2019 – bioskopske premijere: Knedlica; Lego film 2; Promil do kraja; Kako uhvatiti neženju; Berlin, volim te…


Knedlica (Dumplin’)

U bioskopima od 7. februara 2019.

Režija: Anne Fletcher

Uloge: Jennifer Aniston, Danielle Macdonald, Harold Perrineau

Vilodin Dikson je punija tinejdžerka i ćerka bivše misice. Nadimak Knedlica dala joj je majka, koja je jedina tako i zove. Oduvek je više volela da ostane kod kuće i druži se s najboljom drugaricom Elen, koja je tipična lepa Amerikanka. Sve je bilo kako treba dok Vil nije prihvatila posao u Harpiju, lokalnom restoranu brze hrane gde upoznaje Boa, prelepog i zgodnog sportistu. Vil nije iznenađena što joj se Bo svideo, ali je šokirana kad shvati da se i ona njemu dopada. Umesto da nauči da prihvati sebe takvu kakva je, kroz svoju vezu s Boom Vil počinje da sumnja u sebe. Da bi povratila samopouzdanje, upušta se u najstrašniju stvar koju je mogla da zamisli: prijavljuje se na izbor za mis Klovera, grada u kome živi, zajedno s još nekoliko „ne baš odgovarajućih” kandidata, da bi pokazala svetu da zaslužuje da bude tu isto koliko i bilo koja druga mršava devojka. Tokom svoje avanture, Vilodin će šokirati ceo Klover, ali najviše samu sebe.

 

Lego film 2 (The Lego Movie 2) – titlovano

U bioskopima od 7. februara 2019.

Režija: Mike Mitchell, Trisha Gum

Uloge: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett

Malo koji film je toliko oduševio kako publiku, tako i kritiku kao 2014. godine Lego film. Na redu je drugi deo. Animirani film LEGO 2 radnju nastavlja na mestu gdje se završio prvi film. Briksburg je sada zastrašujuća apokaliptična pustoš u Mad Max stilu. Emet je i dalje neizmerno sretan kao i uvek, ali kad zarobe Vajldstajl, mora da se vrati u stvarni svet i da je spasi.

 

Promil do kraja (Drunk Parents)

U bioskopima od 7. februara 2019.

Režija: Fred Wolf

Uloge: Salma Hayek, Alec Baldwin, Joe Manganiello

Urnebesna komedija s najboljim holivudskim komičarima Alekom Boldvinom, Selmom Hajek i Džoom Manđanijelom u glavnim ulogama! Imućni bračni par Frank i Nensi (Boldvin i Hajekova) odvode ćerku na prestižni koledž, da bi sutradan saznali da su bankrotirali. Nakon pijane noći suočavaju se s nekoliko loših poteza do kojih ih je alkohol doveo. Upuštaju se u malverzacije kako bi svoje materijalne teškoće pokušali da sakriju ne samo od svojih prijatelja i poslovnih partnera, već i od rođene ćerke.

 

Josipa Lisac… tu u mojoj duši stanuješ

U bioskopima ekskluzivno samo 13. februara 2019.

Režija:Marko Zeljković

Uloge: Josipa Lisac, Davor Črnigoj, Josip Grah, Borna Šercar, Toni Starešinić

„Ovo je fenomenalno, kakva slika, kakav ton!”, izjavila je Josipa Lisac kad je pogledala ovaj jedinstveni snimak iz studija Croatia Recordsa. U petak, 30. novembra 2018, Josipa Lisac je okupila ekipu sjajnih muzičara koji je već godinama prate na koncertima: Davora Črnigoja, Josipa Graha, Bornu Šercara i Tonija Starešinića, te je krenula u nesvakidašnji poduhvat: snimanja albuma koje je trajalo punih šest sati! Videti sve muzičare koji snimaju odjednom u studiju danas je gotovo nezamislivo. Ako se tome doda činjenica da je uz ekipu snimatelja koju je predvodio sjajni Marko Zeljković, ovaj materijal snimljen prvi put u studiju s 4K kamerama i u Dolby 5.1 tehnici, onda možemo reći da je ovo muzičko izdanje koje može da stoji rame uz rame sa svetskim izdanjima. Dvanaest pesama u novim aranžmanima kao presek Josipine karijere koja traje više od 50 godina, uz njena intimna razmišljanja između pesama, oduševiće sve ljubitelje njenog lika i dela, a posebno one kojima je moćan audio-vizuelni doživljaj neprocenjiv! Zamislite esenciju muzike i emocije, lišenu žamora ili suvišnih zvukova… Moći ćete da zatvorite oči i odete na savršeno muzičko putovanje od 85 minuta u savršenom ambijentu – bioskopu.

 

Srećan dan smrti 2 (Happy Death Day 2 U)

U bioskopima od 14. februara 2019.

Režija: Christopher Landon

Uloge: Jessica Rothe

Džesika Rut predvodi ekipu u nastavku filma punog neočekivanih obrta i zapleta, koji je oduševio publiku 2017. godine. Ovoga puta naša junakinja Tri shvatiće da je umiranje iznova i iznova mnogo lakše od izazova koji tek slede i opasnosti koja ih vreba.

Producent i reditelj prvog filma, Džejson Blum i Kristofer Landon, vratili su se da naprave novo poglavlje – Srećan dan smrti 2.

 

Alita: Borbeni anđeo (Alita: Battle Angel)

U bioskopima od 14. februara 2019.

Režija: Robert Rodriguez

Uloge: Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Eiza González, Christoph Waltz

Od dva vizionara i filmska stvaraoca, Džejmsa Kamerona (Avatar) i Roberta Rodrigeza (Grad greha), stiže Alita: Borbeni anđeo, epska avantura o nadi i snazi. Kad se Alita (Rosa Salazar) probudi bez sećanja, u budućem svetu koji ne prepoznaje, pronalazi je Ajdo (Kristof Volc), saosećajni doktor koji uviđa da su negde duboko u ovoj napuštenoj kiborgskoj ljušturi srce i duša mlade žene s izuzetnom prošlošću. Dok se Alita navikava na svoj novi život i opasne ulice Ajron sitija, Ajdo pokušava da je zaštiti od njene misteriozne prošlosti, dok njen novi, urbani drug Hugo (Kian Džonson) hoće da joj vrati sećanja. Ali, kad smrtonosne i korumpirane sile koje vode grad napadnu Alitu, ona saznaje istinu o svojoj prošlosti – ona poseduje borbene veštine koje moćnici žele po svaku cenu da kontrolišu. Ako bi ostala van njihovog domašaja, ona bi bila ključ u spasavanju prijatelja, porodice i sveta u kome je odrasla.

 

Berlin, volim te (Berlin, I love you)

U bioskopima od 14. februara 2019.

Režija: Peter Chelsom

Uloge: Helen Mirren, Keira Knightley, Jim Sturgess

Najnoviji film iz antologijske serije Gradovi ljubavi, koju je 2006. godine lansirao Emmanuel Benbihy. U prethodnim nastavcima obrađene su romantične priče u Parizu, Njujorku i Rio de Žaneiru. Svaki film sastoji je od najviše deset epizoda koje ilustruju univerzalnost ljubavi u velikim gradovima širom sveta. Berlinska priča sastoji se od devet epizoda. Mogla bi se nazvati i Berlin koji volim gde se spajaju različiti muškarci i žene i pričaju svoje ljubavne priče. Emocije izviru iz poznatih mesta u gradu, ali i iz skrivenih ćoškova gde cvetaju stare i nove ljubavi. Sve priče su povezane tranzicionim sekvencama. Glavna ideja serijala je da se dobije impresija grada kao živog organizma koji diše i voli, i kroz multikulturalnu identifikaciju čini da ljudi dele među sobom emocije univerzalne ljubavi.

 

Kako uhvatiti neženju? (Destination Wedding)

U bioskopima od 14. februara 2019.

Režija: Victor Levin

Uloge: Keanu Reeves, Winona Ryder, Dj Dallenbach

Kianu Rivs i Vinona Rajder ponovo zajedno u romantičnoj komediji. Rivs i Rajder glume Frenka i Lindzi, goste koji su pozvani na venčanje, a zajedničko im je to da ne vole ništa živo, sve im smeta i ne podnose društvo drugih ljudi. Upravo će ta zajednička netrpeljivost postati ono što će ih približiti jedno drugome. Kako će se sve završiti – velikom ljubavi ili velikom svađom?

 

Ledena potera (Cold Pursuit)

U bioskopima od 21. februara 2019.

Režija: Hans Petter Moland

Uloge: Liam Neeson, Emmy Rossum, Laura Dern

Lijam Nison je glavna zvezda napetog trilera koji je baziran na mračnom skandinavskom trileru iz 2014. godine pod nazivom In Order of Disappearance. Život mirnog porodičnog muškarca iz korena će se promeniti nakon misteriozne smrti njegovog sina. Njegova će ga potraga za pravdom od uzornog građanina pretvoriti u hladnog i ubojitog osvetnika. Kreće u lov na vođu narko-mafije za koga veruje da je povezan sa smrću njegovog sina.

 

Mala gospođica Dulitl (Little Miss Dolittle) – sinhronizovano

U bioskopima od 21. februara 2019.

Režija: Joachim Masannek

Uloge: Darija Vračević, Tamara Aleksić, Stefan Buzurović, Danijela Vranješ

Svetski poznata dečja knjiga Liliane Susewind dečje spisateljice Tanya Stewner napokon je dobila i svoju ekranizaciju u režiji Joachim Masannek. Jedanaestogodišnja Lili može da priča sa životinjama! Niko osim njenih roditelja ne zna za ovaj nesvakidašnji talenat koji joj je stvarao nevolje u prošlosti, zbog čega je njena porodica primorana da se ponovo seli. Lili je obećala da će u novom domu čuvati ovu tajnu za sebe, što će joj poći za rukom sve dok ne shvati da je zli lopov životinja kidnapovao Ronija, bebu slona iz lokalnog zoološkog vrta. Zajedno s novim prijateljem Džesom, Lili se sprema da spase Ronija i druge životinje.

 

Šta smo još Bogu zgrešili? (Serial bad weddings 2)

U bioskopima od 21. februara 2019.

Režija: Philippe de Chauveron

Uloge: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun

Bračni par Klod i Mari suočavaju se s novom krizom. Njihova četiri zeta: Rašid, David, Čao i Čarls odlučni su da napuste Francusku sa ženama i decom I da probaju sreću u inostranstvu. Kako ne mogu da zamisle svoju porodicu bez ćerki i unučica, Klod i Mari su spremni da učine sve kako bi ih zadražali.

 

Spokoj (Serenity)

U bioskopima od 21. februara 2019.

Režija: Steven Knight

Uloge: Anne Hathaway, Matthew McConaughey, Diane Lane, Jason Clarke

Stiven King, čuveni i priznati scenarista i reditelj, predvodi ekipu vrhunskih glumaca u svom najnovijem ostvarenju, na čijem čelu su dobitnici Oskara Metju Mekonahi i En Hatavej. Misteriozna prošlost kapetana jednog ribarskog broda neočekivano se vraća i progoni ga. U isto vreme prati ga i bivša supruga, očajnički moleći za pomoć, zaljubljujući se u novu stvarnost, koja možda i nije onakva kako je ona vidi.

 

Instant porodica (Instant Family)

U bioskopima od 21. februara 2019.

Režija: Sean Anders

Uloge: Isabela Moner, Mark Wahlberg, Rose Byrne, Octavia Spenser

Topla i emotivna filmska priča o paru čiji život kreće drugačijim tokom od trenutka kad usvoje troje dece. Pit i Eli, kako bi popunili prazninu u svom braku, odlučuju da posete centar za usvajanje dece. Dvoje socijalnih radnika pomažu im u koracima koje je neophodno preduzeti da bi mogli da usvoje dete. Odlaze na druženje organizovano da bi se budući roditelji i deca bolje upoznali, i tu sreću tinejdžerku koja im govori kako skoro niko ne želi da usvoji dete tih godina. Zainteresovani za njenu priču, Pit i Eli saznaju da je devojčicina majka narkoman, da je trenutno u zatvoru i da je zapalila kuću, a da tinedžerka Lizi ima mlađe brata i sestru. Iako to sve deluje kao ogroman izazov, bračni par odlučuje da ih sve bolje upozna i poziva u svoj dom, na porodičnu večeru povodom Dana zahvalnosti, i tu sve počinje.

Čovek iz senke (Vice)

U bioskopima od 28. februara 2019.

Režija: Adam McKay

Uloge: Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell

Adam Mekki, dobitnik nagrade Oskar za film Opklada veka donosi biografsku priču o bivšem potpredsedniku SAD Diku Čejniju koga igra Kristijan Bejl. Film prati priču o Diku Čejniju – vašingtonskom birokrati koji je tiho postao jedan od najmoćnijih ljudi na svetu i potpredsednik u vladi Džordža Buša.

 

Psi umiru sami

U bioskopima od 28. februara 2019.

Režija: Nikola Petrović

Uloge: Srđan Petrović, Dragan Vujić Vujke, Draginja Mileusnić, Miloš Timotijević

Radnja prati Viktora, nekadašnjeg radnika programerske firme, koji napušta heotični život prestonice i sreću traži u malim stvarima. Vraća se u porodičnu kuću na Tari. Društvo mu pravi najbolji prijatelj, pas Ares. Sticajem okolnosti u kuću prima Milicu, koja ima zadatak da istražuje ekološke probleme Tare. Milica je distancirana, tajnovita. Nešto pre njenog dolaska, Viktor saznaje da je šef firme za koju je godinama radio mrtav. Ubijen. Inspektor Goran Mirković rešava poslednji slučaj u svojoj karijeri. Slučaj koji od rutinskog posla postaje najteži i najveći izazov u njegovoj karijeri, i lični i poslovni.

 

Replike (Replicas)

U bioskopima od 28. februara 2019.

Režija: Jeffrey Nachmanoff

Uloge: Keanu Reeves, Alice Eve, Thomas Middleditch

Povratak Rivsa u filmove naučne fantastike. Film ispituje etičnost povratka mrtvih u život, bavi se problemom suočavanja s modernom tehnologijom i kloniranjem porodice u podrumu. Poznati neuronaučnik William Foster, čiji su supruga i troje dece poginuli u saobraćajnoj nesreći, potpuno očajan uz pomoć najboljeg prijatelja i kolege naučnika Eda Whittlea, odlučuje se na rizičan eksperiment – kloniranje njihovih tela. Ništa ga neće zaustaviti u tome, čak i ako mora ići protiv cele vladine laboratorije, policije, ali i zakona fizike.

 

Sadko (Sadko) – sinhronizovano

U bioskopima od 28. februara 2019.

Režija: Dušica Novaković

Uloge: Jelena Gavrilović, Dušica Novaković, Nikola Šurbanović

Sadko je fantastični pustolovni animirani film, inspirisan ruskom tradicionalnom bajkom i pesmom. Priča prati mladog muzičara iz drevnog grada Novgoroda, koji će krenuti u potragu za srećom. Put će ga dovesti u čaroban svet na dnu okeana u kome će naći pravu ljubav. Da bi je osvojio, moraće da se bori protiv podvodne veštice Barakude

 

Ritam sekcija (Rhythm Section)

U bioskopima od 28. februara 2019.

Režija: Reed Morano

Uloge: Blake Lively, Sterling K. Brown, Jude Law

Stephanie Patrick se nalazi na putu samouništenja jer je njena porodica stradala u padu aviona – na letu na kome je i sama trebalo da bude. Nakon što otkrije da ova avionska nesreća u stvari i nije bila nesreća, nošena besom i gnevom kreira novi identitet kako bi pronašla odgovorne i popunila prazninu između saznanja do kojih je sama došla i onoga što su joj drugi rekli o nesreći.

 

Podeli s drugima