Astrozdravlje


Kakvi su horoskopski znakovi u bolesti, od čega obolevaju i saveti kako da se ponašaju – astrozdravlje


Radica Milovanović

Ovan – Temperamentni pripadnici ovog znaka vrlo su nestrpljivi. Uvek trče, nikad ne hodaju, imaju potrebu da svuda stignu prvi. Glava im je slaba tačka. Otud migrene, problemi sa sinusima, zubima. Isto tako i s onim što je u glavi. Potreba za kontrolom svega i svih. Bavljenje sportom će zadovoljiti glad za pobedom, iscrpeti negativnu energiju i dovesti do balansa u glavi i telu.

Bik – Najveći hedonisti u zodijaku, uživaoci svojih potreba i navika, najviše problema imaju s težinom. Neretko je to emotivna glad koja se zamenjuje hranom. Zbog toga se najčešće i razbolevaju. Kad nema ljubavi, nema ni sreće. Generalno je grlo najosetljiviji organ, kao i štitasta žlezda. Voditi računa o ishrani jedino je što pripadnici ovog znaka treba da rade, jer ih višak kilograma čini još nesrećnijima.

AstrozdravljeBlizanci – Večiti tinejdžeri, ne misle o sebi. Njima je svaki dan nova zabava, događaj i mladost. Većinu bolesti preleže na nogama. A ruke su im inače najosetljiviji deo tela, kao i ramena, u kasnijim godinama i pluća. Trebalo bi da vode sređeniji život, vode računa o hrani, spavanju, redu uopšte. Organizam ipak stari, bez obzira na mladost u glavi. Psiha im je takođe osetljiva, jer svemu se raduju ili tuguju kao deca. Usklađivanje godina i tela jedini je način zdravijeg života.

Rak – Emotivci puni strahova najviše problema imaju sa stomakom. Reaguju na nepravdu, ljubav, izdaju, sreću, na sve preko srca do stomaka. Izraženu intuiciju često ne čuju od strahova za budućnost koji im bubnje u ušima. Zbog toga su skloni da skrenu s pravog puta, ili se čak povuku iz borbe. Potrebno je da porade na samopouzdanju, srede psihu i neće imati nikakvih zdrastvenih problema. Jači su nego što sebi dozvoljavaju da to budu.

Lav – Kraljevi zodijaka nemaju sredinu – ili su stalno u pokretu ili lenčare. Organizam im se čas pali, i to do daske, čas gasi, i to skroz. Njihovo srce teško može da se izbori s takvim ritmom. Svemu što se daju, to je do kraja, bez zadrške, iz srca, a kad nemaju cilj, u stanju su da leže danima, mesecima. Mozak im tada razmišlja o sledećem cilju, srce pumpa od stresa. Aritmija i tahikardija su česti kod pripadnika ovog znaka. Potrebno je da imaju hobi kako bi zadovoljili sebe i svoju kreativnu stranu ličnosti i našli mir, bilo da su u obavezama ili miruju.

Devica – Sumnjičavci zodijaka su hipohondri. Ne postoji bolest koju nisu imali, ili je neće imati. Zbog toga im strada želudac jer su u stalnom strahu od bolesti. Potrebno je da se bave drugim ljudima, poslom, ne čitaju medicinske čaospise, ne slušaju simptome o svakoj bolesti, pa umišljaju da ih imaju. Treba da rasterete svoju psihu radom, fizičkim, jer u suštini su vrlo vitalni i nemaju realne osnove za bolest. Nek se sete naših baka i deka na selu, kako su živeli, nesterilno a zdravo, i tako pokušaju da se ponašaju.

Vaga – Šarmeri zodijaka imaju ogromnu potebu za pažnjom i ljubavlju. Umeju da umisle da su nevoljeni i zbog toga padnu u depresiju. Ono što im je osetljivo jesu bubrezi, a neretko se dešava i dijabetes zbog stresa. Potrebno je da pokušaju da se oslobode stalne potrebe za pažnjom, pa i padanja u depresiju. Ne postoji niko na ovom svetu ko nije pao na šarm jedne Vage, što znači da mogu da biraju s kim će biti.

Škoprija – Detektivi zodijaka sve potiskuju u sebe i istražuju sve oko sebe. Često umeju zbog toga da se osame. Iz te samoće se rađaju samodestrukcija i depresija. Reproduktivni organi su osetljivi, kao da ne umeju sebe da daju i dele s drugim bićem. To im je osnovna preporuka. Dati da bi se dobilo, isto tako što više biti s ljudima, a ne u samoći.

Strelac – Avanturista zodijaka se rasrpšuje na više strana i mnogo toga ostaje nezavršeno. To će uvek biti razlog za frustraciju, jer su želeli najbolje i probili sve rokove. Jetra im je osetljiva, zbog unosa nezdrave hrane u trku, kao i alkohola. Priroda, sport, društvo će im uvek prijati, kao i dobra organizacija vremena. Jedino tako će uspeti da ostanu zdravi, pozitivni i stignu sve na vreme da urade.

Jarac – Ambiciozni i praktičari, nameću sebi više obaveza nego što mogu da postignu. Uvek su u sutrašnjici i pritiska ih strah od nemaštine. Od stalnog trčanja stradaju im najviše kolena, imaju sklonost ka bolesti kostiju, kao i prema bilo kojoj hroničnoj bolesti. Potrebno je da se što više opuštaju, pronađu hobi, druže se i izlaze što više. Obaveze nigde neće pobeći, sebi ne treba nametati više nego što se može.

Vodolija – Čudaci zodijaka s buljukom ljudi uz sebe, često su skloni preispitivanjima, filosofiji, i gube suštinu u idejama. U sledećem trenutku su najveći praktičari i najbolji organizatori. Ta suprotnost u njima stvara im problematičnu psihu. Najčešće imaju probleme s listovima, venama, a u kasnijim godinama postoji mogućnost moždanog udara. Potreban im je balans u vidu joge, meditacije, pilatesa ili bilo čega što opušta i spaja nespojivo.

Ribe – Najosetljiviji znak, koji ne deluje tako. Imaju potrebu da brinu o drugim ljudima. Sebe zapostavljaju, utapaju se u samoći i s opijatima. Stopala su im osetljiva, zglobovi, i imaju sklonost da navuku autoimuna oboljenja. Potrebno je da zavole sebe, pomognu sebi, budu što više s ljudima, otvaraju se i mir pronađu u veri. Čitanje i proučavanje verskih i duhovnih knjiga, kao i kreativan rad, uvek će im pomoći.

 

Podeli s drugima