Zaljubljeni utisak


Našla ga je na fejsu, pisala mu i čeka odgovor. Za to vreme kači pesme ljubavne, citira Mešu, Balaševića, stavlja srčiće i davi drugarice po čitav dan i noć


Radica Milovanović

Obooožaaavam tračeve, al’ baš ih volim. Čujem svašta, nađem se u nečemu, shvatim nešto, napičkam nekog. I sve istog dana zaboravim.

I skoro, na trač-partiji s drugaricama, čuh (aorist namerno) za devojku koja se zaljubila.

Bila je na moru, u Turskoj. Dan pred polazak upozna lika, Turčina koji radi nešto u hotelu. Pričali su nekih sat-dva i ona je morala da trči da se spema za put u Beograd. U avionu je shvatila da se zaljubila, ali i da nisu razmenili brojeve telefona. Sigurno se pljesnula po čelu i udavila drugaricu s pričom o tome.

Kako je sletela na Nikolicu, pošandrcala je od tate, mame, brata, koji su jedva čekali da je vide. Smorila se od večere, nema veze što je mama čitavo popodne spremala hranu, bila je nadrkana zbog Turaca. Neka bude Ahmet. Jebô sarmu, rusku salatu, omiljenu čokoladnu tortu, Ahmo je glavni!

Posle je zvala sve drugarice, kuckala na fejsu kako je našla ljubav svog života. Nije oka sklopila celu noć. Gledala je sliku na mobilnom, zaselfačili su se, naravno. Ahmo i ona. Već se videla kao udata s gomilom šarene dece.

Ujutro je odmah zvala hotel i zamolila da Ahmi daju njen broj, da joj se javi. Videla ga je ona na fejsu, ali nije htela tako, nego da ga čuje.

Pusti je, majko, da ga čujeee, ne podgrevaj opet sarmu, jerbo ne može jesti.

Prođoše dva dana, njega nema. Zvala je opet hotel, rekli su joj da su mu dali broj. Ona im nije verovala, jer da su mu dali, zvao bi je! Mislim, mora da se i on zaljubio kad je i ona.

Našla ga je na fejsu, pisala mu i čeka odgovor. Za to vreme kači pesme ljubavne, citira Mešu, Balaševića, stavlja srčiće i davi drugarice po čitav dan i noć.

Od tada je prošlo skoro dva meseca, od Ahme ni traga ni glasa.

Možda je bio tog dana samo ljubazan, možda je muvao, ali je otišla, i šta da radi s ribom iz Srbije, možda je žigolo u slobodno vreme, možda je oženjen s tri žene i ima petoro dece, možda…

Možda mi nemamo pojma kakav utisak ostavljamo na druge ljude.

U možda, čudnu rečcu, stala je zaljubljenost.

U možda su stale nada, snovi, maštanje…

Mislim da možda treba ubiti, jer retko bude istina.

 

Podeli s drugima