Sajam etno hrane i pića


Regionalna smotra prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, pripremljenih po tradicionalnim receptima, na tradicionalni način – sve etno u hali 3 Beogradskog sajma  od 22. do 25. novembra


Reč je o nacionalnim specijalitetima, proizvodima karakterističnim za uža geografska područja, najčešće ručne izrade i od organski gajenih sirovina. Manifestacija afirmiše tradicionalne proizvode kao prvorazredne tržišne i izvozne artikle, koji treba da postanu i nezaobilazni element turističke ponude.

Od 22. do 25. novembra u hali 3 Beogradskog sajma biće održan 12. Sajam etno hrane i pića, najveća smotra prozvođača tradicionalnih proizvoda. Sajam ima za cilj da utemelji robne marke etno-proizvoda namenjenih tržištu u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope, kao i njihovu promociju ali i edukaciju potrošača.

Prateći program čine stručna predavanja i radionice. Značajan deo je već tradicionalna Izložba rukotvorina, a poslednji dan Sajma je „rezervisan“ za popularnu Reviju torti, koju organizuje časopis Moja praktika.

Kao i svake godine, stručni žiri proglasiće najbolje proizvode u više robnih grupa, a samo jedan će poneti prestižno priznanje – Sajam etno hrane i pića – robna marka iz Srbije 2017. godine.

Prošle godine na ovom sajmu učestvovalo je 380 proizvođača iz Srbije, Indije, Grčke i Republike Srpske. Predstavljeno je više od 2.000 različitih proizvoda najčešće ručne izrade od organski gajenih sirovina. Ove godine očekuje se još bogatiji sajam ali i veća poseta.

Cena ulaznice je 250 dinara. Prva tri dana 12. Sajam etno hrane i pića biće otvoren od 10.00 do 19.00, a poslednjeg dana od 10.00 do 17.00 časova.

 

Podeli s drugima