U subotu tri koncerta: Parni valjak, Kralj Čačka i Kaliopi


U subotu, 9. novembra, tri koncerta u Beogradu: Parni valjak u Štark Areni, Kralj Čačka u Domu omladine, Kaliopi u Kombank dvorani


Legendarni rok bend Parni Valjak proslaviće 44 godine postojanja velikim beogradskim koncertom u Štark Areni, u okviru turneje prigodnog imena Runda 44. Nastao na temeljima čuvene zagrebačke Grupe 220, zvanično osnovan 11. novembra 1975. godine, Parni valjak je upravo u Beogradu zabeležio svoj prvi nastup 29. novembra iste godine na koncertu više grupa u Hali sportova. „Mogu odgovorno tvrditi da još uvijek sviramo s jednakim guštom. U glazbi je bitno, a moj bend drži ta sreća, da smo svi zaljubljenici svog posla. Mi zaista volimo svirati, veselimo se na bini, i to se prenosi na publiku. Iza svega stoji žar sviranja”, objašnjava suštinu 44-godišnjeg postojanja Parnog valjka glavni autor i gitarista Husein Hasanefendić – Hus.

 

Posle godinu dana Kralj Čačka se vraća u Amerikanu Doma omladine Beograda. Nove pesme su tu, stare su odležale još malo, one između su se prilagodile trenutku. Svaki koncert je drugačiji, a za to su zaslužni i muzičari i publika. Kralj Čačka je pesnik i kantautor. Objavio je zbirku pesama Na margini (Lom), kao i dva albuma – Zemlja snova (2016) i Spusti svetlost na put (2018). Dobitnik je nagrade Strune od svetla za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

 

Kaliopi tradicionalno ponovo pred beogradskom publikom, u Kombank dvorani. Prepoznatljiva po moćnoj i emotivnoj interpretaciji, kao i posebnoj energiji i šarmu koje donosi na scenu i velikim brojem hitova, ova dama na svakom svom koncertu uspostavlja posebnu vezu s publikom koja traje i postaje jača pri svakom sledećem susretu.

 

Podeli s drugima