Tri koncerta u subotu


U subotu, 15. decembra – tri koncerta: Goran Bregović (u Štark Areni), Božo Vrećo (u Sava Centru) i Belgrade Dixieland Orchestra (u restoranu Sava Centra)


Goran Bregović, jedini dobitnik Grammy nagrade s naših prostora, prirediće spektakl u Beogradu koji neće zaostajati za njegovim koncertima koje održava svuda u svetu po najvećim i najprestižnijim dvoranama, već naprotiv – to će biti jedan od njegovih najboljih koncerata. Dovoljno je reći da će mu se na bini pridružiti Simfonijski orkestar RTS kao i prijatelji i saradnici iz njegove bogate karijere. U okviru koncerta Goran će imati i promociju svog aktuelnog albuma Tri pisma iz Sarajeva gde će mu biti gosti na violini Zied Zouari iz Tunisa, Gershon Leizerson iz Izraela i Mirjana Nešković iz Beograda.

 

Božo Vrećo, princ sevdaha, imaće koncert u Sava Centru. Tokom poslednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i evropska i svetska muzička senzacija. Nedavno mu je izašao peti album pod nazivom Melek u izdanju Croatia Records na kome se nalazi 17 Božinih autorskih pesama i bonus pesma Revolution u saradnji s violinistom Stefanom Milenkovićem i Sudar Percussionom. Za miks, mastering i produkciju zaslužan je Božin verni saradnik i prijatelj Marko Luis.

 

The Belgrade Dixieland Orchestra. Tradicionalni Svečani novogodišnji koncert ovog evropski renomiranog džez orkestra i svojevrsnog reprezenta muzičke kulture naše prestonice, i ove godine se sredinom decembra održava u restoranu Sava Centra, mestu na kome su se i prethodnih godina održavali njihovi koncerti za koje se uvek tražila karta više. The Belgrade Dixieland Orchestra osnovan je 2001. godine, i za izuzetno kratko vreme izrastao u značajnu kulturološku instituciju srpske prestonice i jedinstven reprezent muzičke kulture svoje zemlјe.

 

Podeli s drugima