dzej

Humanitarna fondacija Opkiker je uz pomoć uprave amsterdamskog Ajaksa rešila da bar malo ulepša život hronično bolesnom Džej-Džeju Vilemsu tako što je osmogodišnjak na jedan dan „potpisao“ profesionalni ugovor s „Kopljanicima“.

Vilems boluje od Sindroma „nervoznog“ creva, a u dirljivom jutjub klipu ostvaruje svoj životni san – pruža mu se prilika da zaigra u prvom timu četvorostrukog prvaka Evrope. Video prati Džej-Džejev dolazak na trening i prisustvo na konferenciji za štampu na kojoj ga trener Frenk de Bur biranim rečima opisuje kao levo krilo koje se „istaklo na treninzima“ i zaslužilo svoje mesto među najboljih jedanaest holandskog giganta, jedinog tima koji je uz Juventus, Bajern i Čelsi osvojio sva tri glavna klupska takmičenja u Evropi.

Dok u TV studiju raspravljaju o njegovim igračkim kvalitetima, Vilems luksuznim kolima dolazi na meč protiv NAC Brede i u svlačionici oblači voljeni crveno-beli dres sa brojem 9 na leđima. „U punoj opremi“ istrčava na zeleni tepih amsterdamske Arene i  izvodi početni udarac u prisustvu 50 hiljada gledalaca.

Jednom rečju: neverovatno.

Podeli s drugima