Naslovna-033-velika

Novi Miljin kuvar po nepromenjenoj ceni od sutra, 25. novembra, na kioscima u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji


Riba se odlikuje visokim nutritivnim i biološkim vrednostima, lako je svarljiva, obiluje vrednim proteinima, vitaminima i mineralima… A ipak je kod nas nedovoljno zastupljena u ishrani. Uoči božićnog posta ješćemo je češće, kao i plodove mora. Nažalost, nekima je jedino tad na trpezi, bez obzira na brojne prednosti koje ima nad mesom. Za početak, preporučuje se onima koji žele da oslabe, lakše i brže se sprema, varenje traje 2-3,5 sata (poređenja radi, meso se vari 3,5-5 sati, čak i piletina), morska riba je zbog joda neophodna onima s problemom rada štitaste žlezde… Sa stanovišta nutricionistizma, riba je jedna od najvrednijih namirnica.

U najnovijem izdanju Miljinog kuvara – Riba i plodovi mora, naći ćete 81 recept za spremanje ribe i plodova mora, na najrazličitije načine, mahom u posnoj varijanti.

U izdanje nije stala, ali ovde vam poklanjamo najjednostavniju i, kažu, najbolju marinade za ribu.

Marinada za ribu
* 1-2 glavice sitno seckanog belog luka
* kašika soli
* kašika bibera
* veza seckanog peršuna
* 1/2 čaše belog vina
* 1/2 čaše ulja (može i maslinovo)
Sve sastojke dobro sjedinite i nek malo odstoje. Ovom marinadom mažite ribu pre, za vreme i posle pečenja, bilo da koristite rernu, roštilj, čak i da je pržite u tiganju.

Podeli s drugima