Peter Bence


U utorak, 30. oktobra, u Kombank dvorani u Beogradu – Peter Bence, muzičar koji spaja klasičnu i pop muziku


Novi svetski fenomen krosovera između klasične i pop muzike Peter Bence nastupiće u Kombank dvorani u Beogradu 30 oktobra. Peter Bence je mladi mađarski pijanista, kompozitor i producent. Smatraju ga čudom od deteta. Sa sedam godina je primljen na Akademiju „Franc List” u Mađarskoj, kad je napisao i svoju prvu kompoziciju pod uticajem Mocarta i Šopena. Samo četiri godine kasnije objavio je prvi solo album s autorskim kompozicijama.

Peter Bence ruši sve stereotipe klasične muzike spajajući je s popularnom muzikom.

Obradom pesme Bad Majkla Džeksona, sa deset miliona pregleda za samo nekoliko dana, počela je njegova globalna karijera. Iako svira (samo) na klaviru, njegovo izvođenje odaje utisak celog orkestra. Koristi bukvalno ceo instrument, od rezonatora i žica do klavijature.

Obradio je kompozicije Queena, Majkla Džeksona, Sija, Despacito

Najveći uspeh imao je s obradama pesama Majkla Džeksona. Kaže da je postao fan tek nakon smrti Džeksona. Iako je klasična muzika njegovo prvo opredeljenje, priznaje da ga privlači pop muzika. „Volim klasičnu muziku, ali i jednostavnost i privlačnost pop muzike. Interesuje me balans među njima. Eksperimentišem s različitim stvarima, koristim raznovrsnu tehnologiju i stapam je s klavirom. Tada se mogu dogoditi neverovatne stvari“ – reči su Bencea.

Podeli s drugima