plava

Nova sezona emisije za decu RTS “Plava ptica”, koja se emituje subotom od 12 i 35 na Prvom programu Javnog servisa, sutra počinje sa emitovanjem

Nastala prema ideji Timotija Bajforda, “Plava ptica” je emisija za decu kolažnog tipa koja svake subote najmlađe gledaoce vodi u 25-ominutnu avanturu upoznavanja sa temama iz sveta sporta, umetnosti i neobičnih veština. Voditeljski par koji čine Borka i Osman, u pratnji vernog psa Šmucija ugostiće i u ovoj prvoj emisiji nove sezone zanimljive goste, a izveštač sa terena, Boki, javiće se sa novom pričom ovoga puta o vremenu i satovima.

Povodom početka nove sezone, autorski tim emisije je pripremio i novi segment “Plave ptice”, pored uobičajenih razgovora sa gostima koji se bave kulturom za decu, zanimljivim sportskim i umetničkim veštinama, te čitanja pisama gledaoca i najuzbudljivijeg segmenta – eksperimenti.

Urednik i scenarista emisije je Dunja Petrović, reditelji Igor Basorović i Miodrag Kolarić, voditelji Borka Tomović, Osman Ahmed, Bojan Ivković i Šmuci, urednik priloga Kristina Đuković, reditelj priloga Maša Vujošević, a scenograf je Marija Poznanović.

Prva emisija “Plave ptice” sa prepoznatljivom plavom ptičicom u naslovu i špici emisije emitovana je u oktobru 2012. godine.

Podeli s drugima