Lovac na maslаcke

Katalog beogradskog izdavača obogaćen je novim naslovima dva domaća autora – Violete Babić (365 jezičkih crtica… Za sve one koji žele da govore i pišu pravilno) i Vesne Aleksić (Lovac na maslačke)

Knjiga Violete Babić (1953) 365 jezičkih crtica… Za sve one koji žele da govore i pišu pravilno nastala je od Jezičkih crtica koje autorka već skoro dve godine objavljuje svakog jutra na svojoj fejsbuk stranici, nakon što je odlučila da se uhvati u koštac sa jezičkim nepravilnostima koje su pustile koren u svakodnevnom govoru, od razgovora na pijaci i u gradskim autobusima do grešaka sportskih komentatora i TV voditeljki.

Babićeva je 25 godina radila na Institutu za srpski jezik na izradi Rečnika srpskohrvatskog književnog i narodnog jezika. U Kreativnom centru radi kao lektor i urednik, a pre ove, ovaj izdavač joj je objavio još sedam knjiga.

Nagrađivana brojnim domaćim priznanjima za svoj literarni rad, Vesna Aleksić je do sada objavila preko dvadeset knjiga za decu, a najnovija u nizu je roman Lovac na maslačke namenjena je deci od 9 do 12 godina starosti. Njeni glavni junaci su drugovi iz klupe Maša i Janko koji se zajedničkim snagama ljubavi i prijateljstva suočavaju sa sopstvenim strahovima. Uz ilustracije Aleksandra Zolotića, roman pokreće aktuelne teme dece i moderne tehnologije, razvoda roditelja i usamljenosti.

 

Podeli s drugima