kuvar25

Pre dve godine objavljen je prvi deo, uživajte u nastavku koji vas čeka na kioscima!

Najnoviji broj Miljinog kuvara – Nepečeni posni kolači (2. deo), imaće oko stotinak starih, proverenih recepata. Polovinu čine recepti sa posnim keksom kao jednim od glavnih sastojaka. Čitaoci rado kupuju izdanja u kojima su recepti koji se ne spremaju dugo i ne zahtevaju nikakvo naročito umeće, a posebno je privlačno što ne mora da se koristi rerna.

Nepečeni kolači su, da se ne lažemo, jedna – divna divota. I još sitna, taman za zalogaj. Kad ih vidite onako lepo posložene na poslužavniku, pomislite da možda i nisu za jelo, nego za slikanje. Naravno, nije poenta u tome da su samo lepi na oko, mada no to nije zanemarljivo. To što lepo izgledaju pravo je zadovoljstvo za oči, a možete i da se ponosite onim što vam je na stolu kad vam dođu gosti. Možda je njihova najveća prednost u tome što nisu komplikovani za spremanje.

Najveći broj recepata ne uključuje ni ringlu. Ova prednost (broj dva) ogleda se u tome što jednostavno ne možete da pogrešite u pripremi, izuzev ako insistirate. Dodajte mleveni keks ako je masa retka, ako više volite slatko, uspite šećer, ako je suvo, obogatite kolačiće mlevenim orasima…

Šta tek reći za prednost broj tri? Mogu maltene neograniceno dugo da stoje. Što više vremena prolazi, sve su ukusniji. Taman tempirate za pripremu slave ili nekog drugog praznika. S nepečenim kolačićima počnite, pa onda redom.

Prednost broj četiri se podrazumeva – toliko su ukusni, da vam preostaje jedino da kažete: „Mmmm… Divota!“

Podeli s drugima