an

Lekari su joj davali još 48 sati života, ali Engleskinja Džo Tompson je našla spas u poznatom lancu restorana brze hrane u kome je upoznala budućeg muža i oca njene dvoje dece.

Anoreksija praćena napadima anksioznosti dijagnostifikovana joj je kad je imala 11 godina. Šest meseci kasnije, Tompsonova je bila teška samo 25 kilograma. Lekari su joj davali 48 sati života. Uspela je da preživi.

Šest godina kasnije, shvatila je da će uspeti pobedi bolest ako bude što više posmatrala druge ljude kako jedu. Zaposlila se u MekDonaldsu i na prvi pogled se zaljubila u svog šefa – osam godina starijeg Zoheba Kana. Novopečeni par je počeo sa zajedničkim obedima: „Ručali bismo zajedno i on bi mi rekao ‘neću jesti moje dok ti ne pojedeš svoje’. Pomogao mi je da se izborim sa svojim poremećajem i počela sam ponovo da budem srećna. Ljudi su bili šokirani kada sam dobila posao, ali sam morala da dokažem da mogu da se izborim sa svojim demonima.“

Sedam meseci kasnije počeli su da žive zajedno, ali su im doktori rekli da je anoreksija uzela svoj danak i da Tompsonova ne može da bude majka. Ubrzo je zatrudnela. „Po prvi put u životu sam osetila da je u redu ako se ugojim. Anoreksija više ne vodi glavnu reč – moram da pazim na moje dvoje predivne dece i nikada više neću sebi dozvoliti da se razbolim“, daje reč srećna majka (na slici sa porodicom).

Kan i dalje radi u MekDonaldsu, a Tompsonova je upisala koledž. „Svako može da postane anoreksičan – devojke to ne biraju. Ali moja priča dokazuje da je moguć i srećan kraj“, zaključuje Tompsonova.

Podeli s drugima