Koncert di-džeja Elen Alien u Barutani


U subotu, 25. maja, u Barutani – koncert di-džeja Elen Alien, u okviru turneje „Alientronic Album Tour“


Heroina berlinske tehno scene Elen Alien, vokalista, producent, di-džej i vlasnica izdavačke kuće, nastupiće u Barutani, u okviru turneje Alientronic Album Tour. Elen Alien još od detinjstva gaji ljubav prema muzici. Pre nego što je počela da sakuplja ploče, svirala je orgulje i saksofon. S nepunih 20 godina odlazi u London, gde otkriva elektronski zvuk. Početkom devedesetih godina vraća se u rodni grad i pridružuje se stvaranju tehno scene Berlina kao rezident u kultnim klubovima Tresor, Bunker i E-Werk.

Neko vreme je na radiju Kiss FM vodila emisiju Braincandy, a vodila je i istoimenu izdavačku kuću, da bi 1999. godine osnovala čuveni imprint BPitch Control, koja je jedna od najvažnijih etiketa u istoriji tehnoa i proslavila je brojna muzička imena.

Kao osoba koja trendove ne prepoznaje već ih kreira, Ellen Alien je tokom poslednje dve i po decenije pomogla u oblikovanju globalne scene kakvu poznajemo. Ova inovativna veteranka i dan-danas probija granice žanra oštrim i zavodljivim pristupom zvuku. Njena muzika bi se mogla okarakterisati kao kombinacija moćnog, mehaničkog i plesnog tehno zvuka, začinjenog s
elektro i IDM elementima.

Rezident je u klubovima Nitsa u Barseloni i DC10 na Ibici, a čest je gost za di-džej pultom kluba Mondo u Madridu. Poznata je po svojim We Are Not Alone žurkama koje organizuje u rodnom Berlinu, kao i u gradovima širom sveta.

Početkom ove godine Elen Alien pokrenula je novi lejbl UFO Inc, dok će nekoliko dana pre dolaska u Beograd objaviti osmi solo album koji nosi naziv Allientronic. Album je snimljen krajem 2018. godine u Berlinu, i nastavlja njen izvanredni tempo produkcije, prateći album Nost iz 2017. godine. Na albumu se prepliću razni žanrovi, od tehnoa, preko elektroa, pa sve do ambijentalnog zvuka, a prvi singl koji najavljuje novi materijal je Stimulation.

 

Podeli s drugima