GRUBB Show 04

U nedelju, 13. marta, u 20 časova, u Velikoj sali Narodnog pozorišta u Beogradu, proslava desetogodišnjice rada

Nakon velikog uspeha u Montrealu, Njujorku, Londonu, Francuskoj, Nemačkoj i Holandiji, jedinstveni muzičko–scenski spektakl, GRUBB Show, dolazi  u Beograd.

GRUBB (Gypsy Roma Urban Balkan Beats) je autentična grupa koju su napravili mladi Romi iz Srbije u saradnji s međunarodnim umetnicima. Ovu neobičnu ekipu predvodi poznati kanadski reditelj Serž Denonkur (Serge Denoncourt), a učesnici su i članovi svetski priznatog kreativnog tima.

S puno ljubavi, entuzijazma i šarma ovi mladi Romi otkrivaju svet pozorišne umetnosti, a svoje istinite priče prenose u nezaboravno pozorišno iskustvo, mjuzikl sirove energije i neodoljivih ritmova. Vođeni velikom željom i neospornim talentom, predstavljaju nam svoju muziku i ples, jedinstvenu kombinaciju modernih urbanih bitova i vekovima stare tradicionalne romske muzike.

GRUBB je mnogo više od scene i nastupa. GRUBB je kroz spoj iskrene humanosti i umetnosti prvi put mladim Romima dao priliku da se se njihov glas čuje daleko, da iz Srbije odjekne širom sveta. Tako učesnici, koji su ujedno i kompozitori i pisci, donose na binu svoju realnu, svakodnevnu borbu protiv predrasuda, isključenosti iz društva i diskriminacije, kao i priče o prvim ljubavima i prijateljstvu.

Ova humanitarna avantura počela je u GRUBB centrima za podučavanje, koji proteklih deset godina pomažu društvenu integraciju mladih Roma širom Srbije. Revolucionarnost u radu ovih centara leži u kombinovanju programa za podučavanje s umetničkim programima, čime se motiviše školovanje Roma i uvećava njihovo samopouzdanje i veštine. GRUBB-ov duh socijalnog preduzetništva od ključne je važnosti za njegovu samoodrživost i zapošljavanje. Veliki broj GRUBB predavača su alumni, danas mentori i uzori novim članovima. Profit koji GRUBB šou pravi, nastupajući širom sveta, u potpunosti je namenjen GRUBB centrima za edukaciju mladih Roma.

Podeli s drugima