Gru je tvrdoglavo odlučio da ostane pozitivac


Vid Lukić

Naši omiljeni mali ljubitelji banana Malci vraćaju se na velike ekrane u Groznom ja 3. Illumination pictures nastavlja uspešnu seriju animiranih filmova. Na naše prostore dolazi u 2D i 3D formatu, naravno, sem titlovane verzije, za naše najmlađe biće i sinhronizovana. Sinhronizacija je, začuđujuće, skoro pa izvrsna u ovom filmu. Još smo daleko od nemačke ili francuske, ali smo puno napredovali u poslednjih nekoliko godina. Nema više bukvalnih prevoda, već se dijalozi prilagođavaju srpskim ušima. Najubedljivije je zvučala mala Tinja Damnjanović, koja pozajmljuje glas maloj i naslađoj Agnes. Po rečima Dragana Vujića Vujketa, Srbija ima šta da pokaže na toj lestvici filmova. Likovima glasove pozajmljuju: Nebojša Dugalić, Mina Lazarević, Tinja Damnjanović, Žika Milenković, Marko Marković, Dragan Vujić Vujke, Predrag Ejdus, Milica Matejić, Mina Nenadović, Vuk Bulatović, Milena Živanović… Premijera je bila 24. juna u Cineplexx-u u Ušću, a od 29. juna je na redovnom repertoaru svih bioskopa.

Na horizontu je novi superzlikovac Baltazar Bret. U susret svetskom kinematografskom trendu pozajmljivanja retro motiva dolazi bivša dečja superzvezda osamdesetih. Ceo svet je bio njegov. Igračke, reklame, emisije. Mada, to su sve pokvarile najgore noćne more svakog adolescenta – pubertet. Izgubivši slatkoću glasa i dobivši bubuljice, ceo svet mu biva urušen. Pozdrav, Holivude. Baltazar Bret je tehnološki višak.

Trideset godina kasnije ogorčeni Baltazar je odlučan da hara svetom kao superzlikovac i da dobije svoju dozu osvete. Naravno, tu uskače omiljeni Gru sa svojom novom devojkom Lusi i pomoćnicima Malcima. Nažalost, u prvoj bici Gru biva ponižen i dobija otkaz zajedno sa Lusi iz Protiv-Zločinačke lige. Radosni Malci se napokon nadaju da to znači da se Gru vraća zločincima. Ali, Gru je tvrdoglavo odlučio da ostane pozitivac. Zbog toga ga i Malci napuštaju. Naš jadni Gru ostaje bez posla i svojih Malaca. U tim najcrnjim momentima saznaje da ima davno izgubljenog brata blizanca.

Hoće li se Gru slagati s bratom? Hoće li se Lusi snaći u svojoj novoj ulozi mame Margo, Edit i Agnes? Hoće li naši mali najslađi Malci naći smisao života u post-Gru periodu? Što bi rekao Džon Ford: ,,Don’t tell me, show me.“ Pravac prvi bioskop i sami saznajte.

Podeli s drugima