Najbolje od svega. Najbolje za sve – Velika sala Doma omladine Beograda, svakog dana u 19, 20 i 21 čas. do 30. juna


Izdavačka kuća Arhipelag, u saradnji s Domom omladine Beograda, organizuje 6. Beogradski festival evropske književnosti od 27. do 30. juna. Beogradski festival evropske književnosti jedan je od najposećenijih književnih događaja u Srbiji. Njegova publika je vrlo raznovrsna u generacijskom pogledu, jer je ciljna grupa mnogo šira od uobičajene publike književnih događaja. Zamišljen kao nedelja vrhunske književnosti, 6. Beogradski festival evropske književnosti odvija se pod motom „Najbolje od svega. Najbolje za sve”.

Beogradski festival evropske književnosti je multimedijalni događaj u kome se književnost predstavlja kroz različite forme: od knjige i javnih čitanja, preko razgovora pisaca s publikom i panela, do izložbi i retrospektiva savremenih igranih ili dokumentarnih filmova poteklih iz književnosti.

Program se održava u Velikoj sali Doma omladine Beograda: svakog dana u 19 i u 20 časova su čitanja poznatih domaćih i stranih pisaca, a u 21 čas je besplatna projekcija filma iz festivalskog programa „Književnost na filmu”.

 

Podeli s drugima