This Saturday, Jan. 10, 2015 photo Duke a 7 year old Great Pyrenees who was elected mayor In Cormorant, Minn. lounges on a couch with David Rick during the 2015 World Dog Awards at the Barker Hanger in Santa Monica. Awards season in Hollywood has begun. For at least one show, though, there will be no "Lights, Camera, Action," no tables to maneuver around, no long speeches and no seat fillers. That's because the show and nearly every award in it is going to the dogs. Canine winners, along with a few humans and a cat, will be presented with golden fire hydrant statuettes. Dogs will lounge on sofas and overstuffed chairs in front of the stage. (AP Photo/Richard Vogel)


Uživa poverenje, reizabran je za treći jednogodišnji mandat


 

Kormorant je malo mesto u zapadnoj Minesoti, sa 956 stanovnika po poslednjem popisu. Ni po čemu se ne izdvaja od ostalih sličnih u SAD što se tiče svakodnevnog života, ali ima nešto što niko drugi nema na planeti − psa za gradonačelnika.

 

gostuje-na-tv

 

Veliki pirinejski pas po imenu Djuk (vojvoda) letos je reizabran po treći put za ovu visoku funkciju na lokalnom vašaru gde je svako mogao da glasa ako priloži jedan dolar. Građani ga zdušno podržavaju, hvale ga i vole, on prisustvuje svim važnim događajima u gradu, gostuje u emisijama, dao je i nekoliko intervjua… Kao i svaki moderan gradonačenik, prisutan je i na društvenim mrežama, ima svoju fejsbuk stranicu.

 

daje-intervju

 

Devetogodišnji Djuk nije jasno izložio svoju politiku, niko ne bi mogao sa sigurnošću da garantuje za šta se zalaže, kakvi su mu politički ciljevi i koja stranka mu je bliska, ali i to je manir iskusnog političara − da svakome dâ slobodu da na svoj način tumači šta je rekao. Odnosno lajao.

Podeli s drugima
  •  
  •  
  •  
  •  
  •