gradgreha

Mogao je ovo biti odličan trejler

Slobodan Vujanović

Jedva se sećam prvog dela Sin City. Žozefina mi je ozbiljno asistirala u podsećanjima ko je s kim i zašto u ovom delu, baš kao u Sixth Sense, niko ne vidi Brucea Willisa (ako je to bila fora, bila je to odlična fora). Ali, pamtim ga kao nešto što je dobro izgledalo, bilo zajebano i poprilično zabavno.

Sin City 2 i sad dobro izgleda. Mislim da su Frank Miller i Robert Rodriguez doveli svoj miks do savršenstva (i to pričam na osnovu 2D verzije). On je i dalje zajeban, ali češće zajebano dosadan sa tom zajebanošću. Strip je postao sopstvena karikatura. I više ništa nije zabavno, da budem iskren.

Sise i obline Eve Green ne plene kako bi trebalo. Ona je femme fatale samo zbog đavolastih filtera koji su joj obojili oči pa povremeno izgleda kao đavolje seme u jeftinim hororima.

Jessica Alba i njen striptiz su ostavili dilemu da li je bilo dosadnije njoj ili nama.

Bruce Willis je ušao i izašao. Pretpostavljam za milion dolara.

Mickey Rourke i Josh Brolin deluju kao jedini koji su imali entuzijazma, pa nije lepo što su ispali najsmešniji. Rourkeov lik skoro kao Marti Misterijin Java.

Kao i u svakom lošem filmu, stvar je propala zbog nedostatka priče. Ne znam kako je u stripu, ali ovde su jedno tri fatalne zaljubljenosti izmešane sa pričom o osveti, a u sve to upleo se i ispleo Joseph Gordon-Levitt koji je i bukvalno prokockao svoju šansu da u njemu ostane. Razumem da bi Sin City trebalo da bude to što ih ovde drži na okupu, ali Rodriguez je to tako nemušto izveo da svako malo imate utisak da jedna glavna priča iseca drugu glavnu i nameće se kao glavnija, a da pri tome nijedna ne uspeva da vratolomnim vizuelnim akrobacijama probije treću dimenziju. Gomila klišea povezanih krvlju i spermom. Ali, samo da znate, zvuči bolje kad ja to tako kažem.

Bojim se da je Rodriguez istu vrstu nemogućnosti da iskorači iz stila koji je tako upečatljivo postavio demonstrirao i u nastavku Machete i Spy Kids, i sad u Sin City 2. Neko bi konačno trebalo da mu zabrani serijale i nastavke.

Alternativno fanovi pre mogu da se pozabave njegovim TV rimejkom From Dusk Till Dawn u kome nešto od palpa koji je Rodrigueza učinio besmrtnim i dalje solidno sija.

SELEKTAH: 3/ 10

Podeli s drugima