Saša Stajić


Najbolje pesme u Srbiji u 2017. godini: Saša Stajić izbor


Prošle godine u ovo vreme suočio sam se s nemogućom misijom: za nekoliko dana trebalo je preslušati sve što je muzički valjalo u 2016. Srbija nije ni Amerika, ni Engleska (zemlja proleterska), gde je broj singlova na mesečnom, pa i na nedeljnom nivou jednak onom što se kod nas izvrti za 365 dana. To, naravno, ne znači da ovde nema dobrih pesama, grupa i autora. Nekom će možda biti sporna i formulacija „šta je to valjalo“, ali kako ovaj tekst potpisuje osoba pod imenom i prezimenom, ostaje vam da se s tim izborom složite ili da ga ishejtujete u komentarima.

U 2017. godini imali smo neobičnu situaciju. Vrhunskih pesama je bilo, ali je na prvom mestu album-pesma. Šta to znači? Pa, niška Bohemija snimila je toliko dobar album da je prava šteta izdvojiti jednu pesmu s njega. Sve su toliko dobre da će naš singl godine zapravo biti njihova cela ploča.

Drugo mesto je duplo i pripada bluzu poniženog radnog čoveka u Srbiji, a treće jednom od najuzbudljivijih klipova ikad napravljenih na ovim prostorima.

Sve ostalo je, bez suvišnih reči, odlična muzika i vredna je vaše pažnje. I samo jedan autor ima dve pesme na listi. Pa, da krenemo.

1. BOHEMIJASve naopako

 

2. NEŽNI DALIBOR: Prvomajska

3. LJUBIČICE: Veliko hvala (i zdravo)

4. REPETITOR: Ako te ikada

5. STEPA: Wanted For Good

6. TURISTI: Levo ili desno

 

7. TI: Srce udara

8. BITIPATIBI: Pesma Beogradu

 

9. KRALJ ČAČKAZemlja snova

10. NIKOLA VRANJKOVIĆ: Nikad ti više neću otkriti nijednu tajnu / Tajni život suterena

 

11. BOJANA VUNTURIŠEVIĆ: Kese etikete

Originalni tekst: http://www.espreso.rs/kultura/muzika/211179/espreso-3345-ovo-su-najbolje-pesme-u-srbiji-u-2017-godini-video

Podeli s drugima