Filmovi u junu 


Noviteti junskog bioskopskog repertoara


SVET IZ DOBA JURE – UNIŠTENO KRALJEVSTVO (JURASSIC WORLD – FALLEN KINGDOM)

U bioskopima od 7. juna 2018.

Režija: J.A. Bayona

Uloge: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, BD Wong,

James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones, Rafe Spall, Isabella Sermon and Jeff Goldblum

Žanr: epska akciona avantura

Prošlo je četiri godine od kako su dinosaurusi uništili luksuzni tematski park Svet iz doba jure. Ljudi su napustili Isla Nublar, dok se preživeli dinosaurusi bore za opstanak. Kad uspavani vulkan na ostrvu počne da oživljava, Oven (Kris Prat) i Kler (Brajs Dalas Hauard) pokreću kampanju kako bi spasili od izumiranja preostale dinosauruse. Oven na sve načine pokušava da pronađe Plavu, njegovog reptora koji je izgubljen u divljini, dok je Kler stekla poštovanje prema ovim stvorenjima koja su postala njena misija. Oni stižu na ostrvo u trenutku kad lava počinje da ga uništava i njihova ekspedicija otkriva zaveru koja može da ugrozi celu planetu i dovede je u stanje kakvo nije viđeno od praistorije. Uz nova uzbuđenja i avanture, jedan od najuspešnijih filmskih serijala ikada, predstavlja nam novi nastavak i podseća nas na dobro poznate omiljene likove i dinosauruse. A u ovom nastavku ćemo videti i neke potpuno nove vrste, strašnije nego što možemo da zamislimo. Dobrodošli u Svet iz doba jure – Uništeno kraljevstvo

 

NEVIĐENI 2 (INCREDIBLES 2)

U bioskopima od 21. juna (sinhronizovano na srpski jezik 2D i 3D, titlovano u 2D)

Režija: Brad Bird

Glasovi: Boris Pingović, Teodora Ristovski, Ivona Rambosek, Todor Jovanović, Ivan Jevtović, Dubravko Jovanović, Milica Janevski, Maja Odžaklijevska, Boris Milivojević, Danilo Milovanović / Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Huck Milner, Samuel L. Jackson, Brad Bird, Bob Odenkirk, Catherine Keener, Jonathan Banks, Sophia Bush, Isabella Rossellini

Žanr: animirana avantura, porodični

Naši neviđeno sjajni junaci pokušavaju da vode miran i „normalan“ porodični život. Što je gotovo nemoguće kad poseduju takve moći. Njihova misija će uskoro izaći na videlo: stigao je novi zločinac koji preti sve da uništi. Prvi deo animirane priče o avanturama ove nesvakidašnje porodice bio je 2004. godine. Taj film je zaradio više od 633 miliona dolara širom sveta. Reditelj Bred Bird režirao je i Neviđeni, kao i Oskarom nagrađeni animirani film Mućkalica (Ratatouille). Neviđeni su u svoje vreme (pre 15 godina) bili veliki hit, u međuvremenu porodica nije ostarila ni dan, priča se nastavlja tako gde je stala.

 

RASPEĆE (The Crucifixion)

U bioskopima od 21. juna

Režija: Xavier Gens

Uloge: Sophie Cookson, Corneliu Ulici, Ada Lupu

Žanr: horor, misterija

Film je inspirisan realnim događajem egzorcizma. Priča počinje u Rumuniji zastrašujućim vriskom iz daljine. Sveštenik Dimitru je zatvoren zbog ubistva časne sestre nad kojom je izvršavao egzorcizam. Istraživačka novinarka pokušava da otkrije je li sveštenik ubio duševno bolesnu osobu ili je jednostavno izgubio bitku s demonskom prisutnošću. Ovaj horor treba pogledati i uporediti ga sa sličnim filmovima iz rimokatoličkog okruženja.

 

MOJ LAŽNI MUŽ (Overboard)

U bioskopima od 21. juna

Režija: Bob Fisher, Rob Greenberg

Uloge: Anna Faris, Eva Longoria, Eugenio Derbez

Žanr: romantična komedija

Razmaženi, bogati vlasnik jahte padne s broda i nakon gubitka pamćenja postaje meta osvete svoje bivše sekretarice. Leonardo, sebično bogati plejboj, pada s jahte i budi se u bolnici s amnezijom. Kad njegova bivša zaposlena sazna za nesreću, odluči da mu se osveti i uveri ga da je on njen muž. Kao samohranoj majci tri ćerke, pomoć oko kuće bi joj svakako dobro došla. Uskoro će ovaj bogataš raditi ono što nikada nije. Iako će mu u početku sve biti teško, Leo će na kraju ipak uspeti da se prilagodi i početi da voli svoj „novi“ život. Potencijalno najbolja komedija leta.

 

VOLJENI PABLO (LOVING PABLO)

U bioskopima od 28. juna

Režija: Fernando León de Aranoa

Uloge: Penélope Cruz, Peter Sarsgaard, Javier Bardem

Žanr: drama, kriminalistički, biografski

Film Voljeni Pablo, verovatno najpopularniji film o Eskobaru do sada, govori o emotivnoj vezi između novinarke reporterke i jednog od najvećih narkobosova svih vremena – Pabla Eskobara. Glavne uloge tumače dobitnici Oskara Penelope Kruz i Havijer Bardem. Film pokazuje uspon i pad jednog od najvećih trgovaca drogom u istoriji, a istovremeno prikazuje njegovu strastvenu ljubavnu vezu s poznatom kolumbijskom novinarkom. Ova biografska drama na engleskom jeziku nastala je prema memoarima Virginie Vallejo. Donosi istinitu priču prepunu akcije i napetosti. U špansko-bugarskoj produkciji, film sledi standardne narativne sekvence filmova koji verodostojno portretiraju Eskobara kao političara, čoveka naroda, razbojnika, zatvorenika, begunca i na kraju čoveka u begu pred sopstvenim smaknućem – autentično prepričan delić svetske istorije s fokusom na njegov buran odnos i ljubavnu vezu s ambicioznom novinarkom Virginiom Vallejo.

 

TI JURIŠ (Tag)

U bioskopima od 28. juna

Režija: Jeff Tomsic

Uloge: Annabelle Wallis, Jeremy Renner, Jon Hamm

Žanr: komedija

Komedija bazirana na istinitoj priči objavljenoj u dnevnim novinama The Wall Street Journal. Svakog meseca u godini petoro prijatelja koji vole da se takmiče igraju Tag od prvog razreda škole – rizikujući i posao i svoje odnose. Ove godine igra se podudara s datumom venčanja jedinog neporaženog igrača, što bi napokon trebalo da ga učini lakom metom. Ali on zna da oni dolaze… i spreman je. Zanimljiv koncept, odlični glumci, mnogo humora i mnogo akcije – recept za odličnu letnju bioskopsku zabavu.

 

Podeli s drugima