Evokativne sile #3: POLIGON PUTOVANJA - Marija Grahovac Karan


Otvaranje izložbe Evokativne sile #3 Marije Grahovac Karan u sredu, 7. septembra 2022, u 19.00 čas, u Grafičkom kolektivu (Dragoslava Jovanovića 11, Beograd)


Voleo bih da sam već sutradan mogao poći onim lepim darežljivim vozom u jedan i dvadeset dva, čiji čas polaska, na reklamama železničke kompanije, u oglasima o kružnim putovanjima, nikada nisam mogao da pročitam, a da mi srce ne zatreperi: činilo mi se kao da taj čas polaska urezuje u jednoj tačno određenoj tački popodneva, jedan slastan usek, tajanstvenu belegu, počev od koje časovi skrenuvši u drugom pravcu, doduše još uvek vode večeri, sutrašnjem jutru…                                                                                                M. Prust: Imena mesta, iz teksta Nikole Šuice

 Marija Grahovac Karan (1978, Beograd) diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, smer Grafika i knjiga, magistrirala je i doktorirala na istom fakultetu na Odseku grafika. Grafike, dizajn knjige i ilustracije izlagala je na 16 samostalnih izložbi i učestvovala je na preko 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Švajcarska, Koreja, Mađarska, Bugarska, Rumunija, Urugvaj, Poljska, Rusija i druge). Dobitnica je tri nacionalne i četiri internacionalne ugledne nagrade za grafiku, ilustraciju i ex libris knjige. Predaje na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu.

Izložba je otvorena do 23. septembra 2022, radnim danima 12-20.00 čas, subotom 12-17.00 čas.

 

Podeli s drugima