floyd

Neporaženi bokserski šampion u velter i lakoj kategoriji Flojd Mejveder Džunior nije samo razbijač u ringu, već voli i da se okuša u klađenju. Ovog puta, glasina da je uložio preko deset miliona dolara na pobedu Denver Bronkosa u ovogodišnjem Superboulu, finalu NFL lige, se ispostavila kao netačna

Naime, Bronkosi su glatko izgubili finale od Sijetl Sihoksa sa 43:8, a nedugo po završetku utakmice tridesetšestogodišnji bokser, koji u profesionalnoj konkurenciji iz 45 borbi ima svih 45 pobeda, oglasio se na društvenoj mreži Instagram prigodnom čestitkom novim šampionima , u kojoj je objasnio da ne samo da nije uložio golem novac na pobedu Denvera, već se uopšte nije kladio i dodao da deset miliona dolara može da uloži samo na sebe, pošto mu dosadašnji rezultati daju za pravo.

may

Ovo nije prvi put da je Mejveder u centru pažnje netačnih kladioničarskih glasina. Sredinom prošle godine, i u brojnim srpskim medijima se moglo pročitati da je bokser uložio 5.9 miliona dolara na pobedu Majami Hita u odlučujućoj utakmici finala Istočne konferencije NBA plej ofa.  Da se zaista kladio, a do dana današnjeg za to nema dokaza, Mejveder bi inkasirao još 6.86 miliona američkih dolara, pošto je Hit na putu do odbrane titule lagano rešio taj meč u svoju korist. Pojedini analitičari s druge strane Atlantika izneli su tvrdnju da bokser sam pušta ove glasine, pošto smatraju da ovakva vrsta publiciteta pogoduje njegovom imidžu „bokserskog Vorena Bafeta“, što sam Mejveder nije demantovao.

Mejveder ne krije da voli sportsko klađenje ali uglavnom svoje „tipove“ najavljuje fotografijama isečaka tiketa na svom Tviter nalogu. Od oko pedeset opklada koje je obznanio, procenjuje se da je u prethodnih nekoliko godina šampion „sa strane“ zaradio oko četiri miliona dolara. Na listama najplaćenijih sportista u prošloj i pretprošloj godini, koje su objavili časopisi Forbs i Sports Ilustrejtid, bokser se našao na njihovom čelu. Samo u 2012. godini, Mejveder je zaradio čitavih 85 miliona dolara.

(foto: DEWALT POWER TOOLS FIGHT NIGHT CLUB 2010)

Podeli s drugima