Dani Brazila od 10. do 12. avgusta


Radionice se održavaju na atraktivnim novosadskim lokacijama – Petrovaradinskoj tvrđavi, gradskoj plaži Štrand i plesnom studiju Alegro u centru grada – Dani Brazila


Dani Brazila – novosadski samba karneval – festival je koji se održava u Novom Sadu svake godine sredinom avgusta. Šarenolik i interaktivan program festivala posetiocima pruža uvid u savremeno brazilsko društvo i kulturu kroz različite forme kulturno-umetničkog izražavanja: radionice kapuere, samba udaraljki, samba plesa, izložbe fotografija, slika i umetničkih predmeta, prezentacije brazilske tradicionalne kuhinje i pića, predavanja, projekcije brazilskih filmova, javne prezentacije muzičkih i plesnih ostvarenja i karnevalsku povorku kao završnicu festivala.

U saradnji s lokalnim udruženjima koja se bave samba udaraljkama, kapuerom i samba plesom, ovaj festival se realizuje na više lokacija u gradu kao što su Petrovaradinska tvrđava i kupalište Štrand, i godišnje okuplja više hiljada posetilaca. Pored karnevalske povorke koja privlači neverovatnu pažnju, posebnu draž festivalu daju takozvane „pagođe“ ili spontana, ulična okupljanja učesnika radi zajedničkog sviranja, pevanja i plesa, koje doprinose upečatljivoj atmosferi festivala zbog koje se posetioci iznova vraćaju.

Festival je prepoznatljiv po svojoj živopisnoj završnici – karnevalskoj povorci kroz centar grada sa svim učesnicima festivala koji su prethodna dva dana učestvovali na radionicama kapuere, samba perkusija i samba plesa, pod vođstvom iskusnih predavača iz Srbije i inostranstva.

Satnicu i detaljnije informacije o programu, prijavama na radionice, kotizacijama i predavačima, kao i besplatnim radionicama za početnike, možete naći na fejsbuk stranici i sajtu festivala.

 

Podeli s drugima