Čestice ljubavi – Izložba slika i crteža u boji Simone Pavlović


Otvaranje izložbe slika i crteža u boji Čestice ljubavi Simone Pavlović u Kući kralja Petra I, 12. aprila, u 19.00 čas.


Od 12. do 21. aprila u Kući kralja Petra I (Beograd, Vase Pelagića 40) izložba slika i crteža u boji Čestice ljubavi Simone Pavlović. Izložbu otvara Ivana Martić, slikar i urednik, a nastupaju i Milica Tegeltija, pijanista, i Luka Ignjatović, saksofonista.

Izložbu čini nekoliko serija slika, koje predstavljaju istraživanje motiva mrtve prirode kroz apstraktne forme i kao sredstvo prenosa energetske vrednosti kolorita, dekorativne obrade površina akrilom i kombinovanom tehnikom.

 

„Radovi Simone Pavlović isijavaju svetlošću koju ona predstavlja upravo bistrinom misli, vizuelne zamisli i prenošenja te ideje na slikarsko platno jasnim, zvonkim i jarkim bojama, čistim površinama i njihovim mudro osmišljenim odnosima. Ona je u stalnoj potrazi za višim smislom ovozemaljskog života, činjenički i umetnički. Brojni obilasci kosovskih manastira, srpske srednjovekovne kulturne baštine, boravci u prirodi, planinarenja do visina ‘nebu pod oblake’ i raftinzi jesu ta de fakto, stvarna paralela njenoj umetničkoj potrazi za smislom. Slikanje je za nju poput duhovne discipline – ikonopisa, svaki prizor je tajnovito traganje za idejom i kranji rezultat oslikava čistotu njene misli – a ta se vrednost meri upravo autentičnim likovnim kvalitetom i energetskim monolitom prenetim na platno odnosno papir.

U kategorijama likovnog jezika Simonin rad je kohezivan, uobličen, višeslojan, snažan i rečit, ali ako govorimo o stvaralaštvu slike kao višem smislu postojanja i prilici datoj da se kroz kreaciju prepozna svemoć univerzuma, pripadnost tokovima prirode i osvešćivanje životne supstance iz jednog oduhovljenog i probuđenog stanja svesti – njen je rad anđeoski čist”, navodi u katalogu izložbe likovni umetnik Ivana Martić.

Radno vreme galerije: ponedeljak–petak (12–18 čas), subota (10–14 čas)

Biografija:

Simona Pavlović je diplomirala na Akademiji umetnosti u Beogradu. Kao urednik fotografije brojnih domaćih i stranih magazina ostvarila je višegodišnji kontinuirani profesionalni rad. Paralelno neguje ljubav prema umetnosti kroz uređenje enterijera, izradu murala i ilustracije.

Za više informacija:simonapavlovic@yahoo.com

O radu Simone Pavlović: www.simonapavlovic.com Instagram: simona.p.art

O Kulturnom centru Kuća kralja Petra I: www.kucakraljapetra.rs

Podeli s drugima