Bioskop pod zvezdama


KC Grad i Institut Servantes i ove godine organizuju Bioskop pod zvezdama. Sve filmske projekcije u Kulturnom centru GRAD počinju u 21 čas. Filmovi se prikazuju s prevodom na srpski jezik, a ulaz je besplatan


Filmsko druženje u organizaciji Instituta Servantes i Kulturnog centra GRAD – Bioskop pod zvezdama – ovog avgusta donosi beogradskoj publici zanimljiva ostvarenja iz Španije, Kolumbije i Argentine.

Filmska priča Na razmeni, koja je prikazana 11. avgusta, dočarava publici život studentkinje Hulije, koja rodnu Barselonu na jedan semestar menja posve drugačijim Berlinom. Hulija je studentkinja treće godine arhitekture koja odlučuje da provede godinu dana na studentskoj razmeni u Berlinu. To je prvi put da Hulija, bez mnogo razmišljanja i vođena sopstvenom intuicijom, odlazi od kuće. Puna očekivanja i bez iskustva, Hulija se oseća izgubljeno u hladnom i sivom Berlinu, a njen doživljaj studentske razmene nije ni blizu one avanture koju je zamišljala na početku. Malo po malo, Hulija će izgraditi sopstveni život u Berlinu i u tom novom okruženju spoznati sebe. Upoznaće grad iznutra i prepustiti se njegovim ljudima. Ipak, na kraju će morati da se vrati u svoj rodni grad – Barselonu.

 

 

Bioskop pod zvezdama nastavlja se 18. avgusta projekcijom kolumbijskog ostvarenja Mama, kada će gledaoce na velikom platnu dočekati Viktorija, nezavisna i povučena osoba koja naizgled uživa u svojoj samoći. Taj mir narušiće dolazak njene ćerke. Neočekivana poseta ćerke Silvije, s kojom ne priča duže vreme, inspirisana je molbom da Viktorija čuva Nikol, sedmogodišnju unuku. Nikol svojom sjajnom energijom, malo po malo, osvaja njenu ljubav. Ovo je film koji priča o svakodnevnici, oproštaju, malim stvarima, važnosti vremena, porodici i životnim vrednostima.

 

Za kraj ovog druženja ostavljena je argentinska topla komedija Papiri na vetru, koja će biti prikazana 25. avgusta. U ovom ostvarenju, nakon smrti bliskog prijatelja, trojica glavnih junaka suočavaju se kako s gubitkom, tako i sa željom da obezbede budućnost ćerke svog preminulog prijatelja. Kada El Mono umre, trojica njegovih prijatelja: Fernando, Maurisio i El Ruso prihvataju izazov koji neće biti lak. Žele da povrate veliku ali promašenu investiciju koju je El Mono realizovao kad je kupio jednog mladog fudbalera koji je obećavao.

 

 

Podeli s drugima