wayne

Samo nekoliko dana pre svog 49. rođendana i početka američke turneje sa grupom Powerman 5000, frontmen metal sastava Static X „preselio se na onaj svet“ prvog dana ovog meseca

Prema izveštajima američkih medija, Wayneova smrt nije povezana sa upotrebom narkotika. Brojne njegove kolege izrazile su saučešće putem Tvitera: Ozi Ozborn je napisao „da je veoma tužan nakon što je čuo da je Vejn preminuo“ pošto je sa njim „provodio mnogo vremena tokom Ozfest turneja“. Vođa grupe Smashing Pumpkins Billy Corgan zapisao je da je „šokiran vešću o smrti Vejna Velsa (Vejna Statika)“ sa kojim je svirao tokom 1987/88 „u njegovom prvom bendu Deep Blue Dream“, a povodom frontmenove smrti saučešćem porodici, prijateljima i fanovima grupe oglasio se i Dave Mustaine, lider benda Megadeth.

Static X će u istoriji tvrđeg gitarskog zvuka ostati upamćeni po miksu industrial i nu metal muzike zabeležene na Wisconsin Death Trip, debiju iz 1999. godine koji je u Americi premašio platinasti tiraž (milion prodatih kopija). Ljubitelji hip hopa će ih pamtiti po učešću po metaliziranoj verziji pesme Hip Hop, najpoznatijem singlu u opusu dueta Dead Prez.

Lako prepoznatljiv po bujnoj bradi i nadrealnoj frizuri za koju je trebalo 20 minuta „sređivanja“,  Wayne je poslednjih šest godina života proveo u braku sa 17 godina mlađom Terom Wray, nekadašnjom glumicom u fimovima za odrasle. Slušamo jedan od najvećih hitova Static X, pesmu I’m With Stupid:

Podeli s drugima