Petoro glumaca teških prestupnika


Pljačke, ubistva, silovanja, trgovina narkoticima, seksualna zlostavljanja, ucene, vođa sekte… Sve to učinilo je petoro poznatih glumaca


Nije redak slučaj da u štampi osvane fotografija pijanog ili naduvanog glumca u noćnom provodu, a posebna poslastica za paparace je kad prisustvuju hapšenju, najčešće zvezde koja vozi u pijanom stanju. Ovde je reč o mnogo ozbiljnijim prestupima – razbojništvu, nasilju, ubistvu…

Lilo Brankato

Termin „nije izdržao teret slave” odnosi se na ovog glumca koga je De Niro izabrao da glumi s njim kad mu je bilo 17 godina. Poznat je i po ulozi u Sopranovima. Vrlo rano počeo je da konzumira narkotike i da se druži sa sumnjivim društvom, što je za posledicu imalo sve veće probleme na snimanjima. Za posedovanje droge bio je uhapšen 2005. i brzo pušten, da bi krajem iste godine učestvovao u pljački s ocem svoje tadašnje devojke tokom koje je upucan policajac, a Brankato ranjen.

Lilo Brankato Mlađi

Osuđen je na deset godina zatvora. Na suđenju je plakao i molio porodicu ubijenog da mu oprosti, na šta je sestra pokojnog policajca izjavila da je „Brankato odigrao za Oskara”.

Ni u zatvoru nije prestao s drogiranjem i jednom su ga jedva spasli jer se predozirao. Na uslovnu slobodu pušten je prvih dana 2014. godine. Dobijao je s mukom manje uloge, jedino značajno bilo je pojavljivanje u dokumentarnom filmu o njegovom životu Wasted Talent. Naziv je odgovor na frazu iz filma A Bronx Tale, kad sinu Kalođeru (Brankato) otac Lorenco Anjelo (De Niro) kaže da je „u životu najtužnije ni za šta protraćiti talenat”.

Džo Son

Džo Son

Proslavljeni borac u mešovitim borilačkim veštinama postao je popularan i kao glumac posle filma Austin Powers: International Man of Mystery. U jeku slave, 2008, optužen je za učestvovanje u grupnom silovanju i mučenju, kao i u zaveri za ubistvo. Dobio je doživotnu robiju, s mogućnošću uslovnog puštanja. Međutim, u zatvoru je ubio osuđenika s kojim je delio ćeliju, pa će u zatvoru sedeti do kraja života, bez mogućnosti da ikada bude pušten.

Fej Devit

Fej Devit

Sada 84-godišnja komičarka, najpoznatija po ulogama u brojnim TV serijama, 1965. je ubila supruga, scenaristu Reja Alena. Njegovo telo bilo je prekriveno mnogobrojnim ranama od uboda nožem za otvaranje pisama. Na sudu je oslobođena optužbe za ubistvo jer ga je počinila u samoodbrani.

Alison Mek

Kloi Salivan, dobrica iz Smolvila, uhapšena je 2018. pod optužbom da je jedna od vođa sekte (zvanično je to bila grupa za samopomoć NXIVM) koja je vrbovala seksualne robinje i ucenjivala ih.

Alison Mek

S osnivačem sekte Kirom Ranijerom bila je u ljubavnoj vezi. Njena uloga bila je vrbovanje žena. Sve su bile žigosane po intimnim delovima tela inicijalima Ranijera i fotografisane gole u degradirajućim pozama, što je služilo za ucenu, a bile su prinuđene i da s Kirom imaju intimne odnose. Takođe su bile i izgladnjivane, kako bi izgledale poželjno, po ukusu vođe sekte.

U ovoj sekti je bila i Indija Oksenberg, unuka princeze Jelisavete Karađorđević.

Alison Mek može da bude osuđena na 40 godina robije. Izjasnila se da nije kriva, ali na suđenju početkom jula bilo je stravičnih svedočenja koja joj ne idu u prilog. Izricanje kazne odloženo je za kraj jeseni.

Deni Treho

Deni Treho

Pre nego što je počeo da se bavi glumom, bavio se kriminalom. Kako sam kaže – bio je u svim zatvorima Kalifornije. Odslužio je i 12-godišnju kaznu za oružanu pljačku i trgovinu narkoticima. U zatvoru je postao šampion Pensilvanije u boksu. Bio je u programu rehabilitacije 12 koraka koja mu je možda i spasla život – ostavio je drogu i počeo da volontira u službi koja pomaže ljudima da se izbave iz kandži zavisnosti i normalno nastave život.

 

Podeli s drugima