U petak, 16. decembra, u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi, u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 53 lokacije, od 17 sati do ponoći, održaće se jubilarna petnaesta regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija


 

Popusti na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto. Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs.

I ovu Noć knjige obeležiće novi ekskluzivni naslovi!

Mirjana Bobić Mojsilović je posle mnogo godina odabrala svog izdavača. Laguna će u Noći knjige predstaviti njenu novu knjigu Tvoj anđeo čuvar – uzbudljivu, duhovitu i potresnu priču o ljubavi, ljubomori, padu i ustajanju, o gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog života. Sa čitaocima će se družiti u Noći knjige, 16. decembra, od 19 sati u knjižari Delfi u SKC.

Ljubavna priča i roman o odrastanju Juda Amosa Oza nam daje nesvakidašnji pogled na stanje u Izraelu i novozavetnu priču. Ovo je jedan od najuticajnijih Ozovih romana i Laguna ga prvi put objavljuje na srpskom jeziku za Noć knjige.

Još jedno delo velikog svetskog pisca Žozea Saramaga prvi put će se pojaviti na srpskom jeziku. Pećina je priča o običnim ljudima u eri globalizma, starom seoskom grnčaru, njegovoj ćerci i zetu i njihovom psu.

Planine Parnasa je prvi prevod u svetu ranog romana poljskog nobelovca Česlava Miloša. U ovoj antiutopiji planeta je prenaseljena ljudima koje muči jedino strah od viška vremena. Oni kompulzivno doživljavaju svaki slobodan trenutak i leče se primenom starih (erotska igra) i novih metoda (stimulacija strujom). Životom na Zemlji upravlja Savez Astronauta – najviša centralna vlast, koja ne upravlja javno, već preko brojnih opozicionih i prevratničkih udruženja, kao što je Više bratstvo nirvane. Pošto je izgubilo osećaj za cilj i kontinuitet, bez bogova, mudraca i autoriteta, čovečanstvo je poludelo za turizmom i udruživanjima, univerziteti su pretvoreni u preduzeća za produžavanje detinjstva jer usled uznapredovale tehnologije ne postoji potreba za radom, policijski aparat je suvišan zbog razvoja genetike i mogućnosti uticanja na čovečji um…

Luka Mičeta će u Noći knjige čitaocima predstaviti sedmu knjigu o srpskim vladarima – Kralj Milutin. Zasnovana na izvornoj istorijskoj građi kao i na dosadašnjim saznanjima i zaključcima starijih i mlađih, srpskih i stranih istoričara, knjiga donosi mozaik epohe s mnoštvom detalja i sudbina iz naše srednjovekovne istorije, manje poznatih ili potpuno nepoznatih široj javnosti.

Ovo su samo neki od hitova koje čitaoci mogu da očekuju u Noći knjige. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću. I ovog puta Noći knjige priključile su se brojne biblioteke u gradovima Srbije, njih 45 koje će odobravati popuste na godišnju članarinu i organizovati specijalne programe.

U Noći knjige pred čitaocima će se naći više od 23.000 naslova Lagune, i još 50.000 naslova drugih izdavača.

U toku Noći knjige članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće se sabirati s akcijskim, odnosno s popustima koji će važiti samo za Noć knjige.

 

 

Biblioteke u Noći knjige

Narodna biblioteka Srbije od 17. do 20. decembra 2016. godine odobrava popust od 30 odsto na sve članarine uz priložen račun o kupovini u knjižarama Delfi tokom Noći knjige, 16. decembra 2016.

Čitava mreža Biblioteke „Milutin Bojić“ u Beogradu 16. decembra odobrava popust od 60 odsto na godišnju članarinu.

Biblioteka Doma kulture „Studentski grad“ tog dana poklanja tri besplatne članarine studentima za 2017. godinu.

Narodna biblioteka Užice 16. decembra odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini od 16. decembra do kraja godine odobrava popust od 40 odsto na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka u Subotici daje popust od 40 odsto na godišnju članarinu uz priložen račun o kupovini u knjižari Delfi tokom Noći knjige.

Narodna biblioteka u Kruševcu 16. decembra daje popust od 30 odsto na godišnju članarinu za nepovlašćene kategorije korisnika.

Gradska biblioteka u Novom Sadu tog dana od 18 do 22 sata u odeljenju „Đura Daničić“ odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu. U fondu Odeljenja za odrasle korisnike biće izložena top-lista najčitanijih Laguninih izdanja. Od 19 do 21 čas, takođe u fondu „Đura Daničić“, biće organizovan Čitalački klub, koji će voditi asistentkinja Filozofskog fakulteta Odseka za srpski jezik i književnost Jelena Marićević, koja će razgovarati sa korisnicima o knjizi „Majstor i Margarita“ Mihaila Bulgakova, kao i o najčitanijim Laguninim izdanjima.

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu tog dana odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Biblioteka „Braća Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu 16. decembra nudi pet besplatnih članarina, poklon-knjige i popust na knjige u knjižari Biblioteke.

Leskovački kulturni centar 16. decembra u 17 sati otvara manifestaciju prodajnom izložbom knjiga izdavačke kuće Laguna. U 18 sati „Sricanje knjige“ – susret literaraca osnovnih škola sa gostima, pesnicima za decu. U 19 sati „Tinejdž pera“ – veče pesnika srednjoškolaca sa gostima. U 21 sat „Iz knjige za laku noć“ – pesnički maraton. U 22.30 „Knjiga budilica“ – poetsko-muzičko veče.

Biblioteka „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu tog dana odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka „Atanasije Stojković“ u Rumi 16. decembra odobrava popust od 40 odsto na njihova izdanja. U 19 sati održaće se promocija knjige „Slovo tvrdo – prepiska Ilariona Ruvarca“ Milivoja Nenina. Nakon toga druženje čitalaca sa zavičajnim piscima i razgledanje bibliotečkih fondova.

Biblioteka „Milovan Glišić“ u Ljuboviji tog dana nudi besplatnu članarinu i izložbu najnovijih Laguninih izdanja.

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu 16. decembra odobrava popust od 20 odsto na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis“ u Čačku i ogranak Preljina od 18 do 22 sata odobravaju popust od 50 odsto na godišnju članarinu. Biblioteka organizuje „Rusko veče“: u 18 sati poetsko-muzički program u umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“, u 19.30 čitanje ruskih bajki u Dečjem odeljenju Biblioteke, od 19 do 22 sata profesori ruskog jezika i književnosti preporučuju dela ruskih pisaca u Odraslom odeljenju biblioteke.

Biblioteka Vukovog zavičaja u Loznici od 16.30 do 19.30 tog dana odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu i poklanja besplatno učlanjenje na tri meseca za osnovce i srednjoškolce.

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu tog dana do 22 sata nudi besplatnu članarinu koja će važiti do kraja januara. Biblioteka takođe priređuje prodajnu izložbu knjiga u izdanju Lagune.

 

Druženje sa piscima u Noći knjige

Delfi SKC, Beograd – voditelj: Dejana Milović Buha

17.00 – Simonida Milojković (potpisuje u Delfi Caféu)

17.00 – Vladimir Arsenijević

17.30 – Dragoslav Paunović i Branko Stevanović

18.00 – Slaviša Pavlović

18.15 – Vlada Arsić

18.30 – Srđan Krstić

18.45 – Novo Tomić

19.00 – Mirjana Bobić Mojsilović (potpisuje u Delfi Caféu)

19.15 – Vladimir Kecmanović

19.30 – Uroš Petrović

20.00 – Ivana Kuzmanović

20.15 – Mario Liguori

20.30 – Ivan Ivačković

21.00 – Marko Šelić Marčelo (potpisuje u Delfi Caféu)

21.15 – Vladimir Tabašević

22.00 – Vanja Bulić

22.15 – Dejan Manojlović

 

Delfi Niš – Kalča, Voždova i Stop Shop

18.00 – Dejan Stojiljković (Kalča)

19.00 – Dejan Stojiljković (Voždova)

21.00 – Dejan Stojiljković (Stop Shop)

 

Delfi knjižara „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad, Zmaj Jovina 12 – voditelj: Nataša Ilić

19.00 – Jelena Bačić Alimpić

20.00 – Marko Popović

 

Delfi Zvezdara, Beograd

17.30 – Vanja Bulić

 

Delfi Vuk, Beograd

18.45 – Vanja Bulić

19.00 – Jelica Greganović

 

Delfi knjižara „Borislav Pekić“, Knez Mihailova 40, Beograd – voditelj: Gorica Nešović

18.00 – Luka Mičeta

18.15 – Miomir Petrović

18.30 – Dušica Milanović Marika

18.45 – Ivan Zlatković

19.00 – Dragoslav Mihailović

19.30 – Slaviša Pavlović

 

Delfi knjižara „Miloš Crnjanski“, Meriot, Beograd – voditelj: Pavle Veljković

18.00 – Jelica Greganović

18.30 – Ivana Kuzmanović

19.00 – Luka Mičeta

19.15 – Marko Vidojković

19.30 – Dušica Milanović Marika

21.00 – Iva Štrljić

21.15 – Zorica Kuburović

 

Delfi knjižara „Momo Kapor“, Stanoja Glavaša 1, Beograd

18.00 – Dragana Jovanović

19.15 – Miomir Petrović

 

Delfi Čačak

20.00 – Vladan Matijević

 

Delfi Zemun

18.00 – Daniela Bakić

 

Budite budni uz knjigu u petak, 16. decembra, od 17 sati do ponoći!

Podeli s drugima