Međunarodni salon stripa


SKC, od 28. septembra do 1. oktobra


Međunarodni salon stripa je festival devete umetnosti koji, od svog osnivanja 2003. godine, organizuje i vodi Srećna galerija Studentskog kulturnog centra Beograd kao svoj redovni redakcijski program. Ovaj festival je manifestacija neprofitnog karaktera i predstavlja najmasovniji i najsveobuhvatniji strip-projekat u Srbiji, i jednu od najznačajnijih smotri devete umetnosti u regionu.

Međunarodni salon stripa je festival devete umetnosti koji, od svog osnivanja 2003. godine, organizuje i vodi Srećna galerija Studentskog kulturnog centra Beograd, kao svoj redovni redakcijski program. Salon je najmasovniji i najveći strip-događaj u Srbiji, i jedna od najznačajnijih smotri devete umetnosti u regionu.

Kao tradicionalna manifestacija, Salon se svake godine održava u periodu od četvrtka do nedelje, tokom poslednje sedmice septembra, u svim prostorima SKC. Kroz izlagački i edukativni program, Salon je koncepcijski zasnovan na: takmičenju po međunarodnom konkursu autora svih uzrasta iz svih zemalja sveta; gostovanju najrelevantnijih svetskih strip-autora; revalorizaciji domaćeg strip-stvaralaštva od njegovog početka do danas; afirmaciji domaćeg strip-izdavaštva; afirmaciji mladih autora; popularizaciji stripa i srodnih izraza poput animiranog filma i ilustracije.

www.salonstripaskc.rs

Podeli s drugima