Games.Con manifestacija


Od petka, 30. novembra, do nedelje, 2.decembra, na Beogradskom sajmu, u halama 1, 1 a i 2 – manifestacija popularnog gejminga i strip kulture Games.Con


Games.Con je manifestacija namenjena svima čija interesovanja naginju popularnoj gejming i strip kulturi. Ideja Games.Con-a je da na jednom mestu objedini turnire u najpopularnijim igrama, onlajn i e-gaming, board i card gaming, kao i sajmove stripa i fandomove fantasy franšize. Kao prateći programi Games.Con-a u planu su i nastupi najpoznatijih gameplay jutjubera, kao i drugih teenage zvezda pop kulture.

Games.con i CD Media će ove godine dovesti sam vrh svetske gejming scene – dobri stari gost Blizzard više nije usamljen u svojoj veličini jer na Games.con ove godine stižu:

RED DEAD REDEMPTION 2

Šta reći što već ne znate o Rockstaru? Ova ekipa zaslužna je za jednu od najvoljenijih gejmerskih franšiza u istoriji – besmrtni Grand Theft Auto serijal. Međutim, Rockstar nam ove godine kao „znak pažnje“ šalje svoje drugo čedo, novog šampiona, najbrže i najviše prodavanu igru u istoriji PlayStation 4 konzole. Da, bićete dobrodošli u kaubojski salun Red Dead Redemptiona 2, gde ćete moći da isprobate igru koja je sa svojim prelepim svetom, po mišljenjima mnogih, vizuelno nadmašila čak i Witchera 3! Naravno, ne smemo zanemariti ni trud developera oko određenog dela konja koji se smanjuje na hladnoći.

TAKE TWO

Zvanični vlasnici Rockstara i legende među izdavačima igara imaju u svom „prodajnom portfoliju“ neke od najboljih i najdugotrajnijih serijala kao što su Bioshock, Civilization, Mafia, Max Payne, Borderlands, ali i sportske igre. Upravo će sa poslednjim navedenim simulacijama T2 nastupiti na Games.conu! Birajte – krv, znoj, skriptovana drama i leteći nameštaj s dobrim, starim kečerima u WWE 2k19, ili malo manje krvi, mnogo više znoja, akcije, driblanja, zakucavanja i generalno ponižavanja protivnika u NBA 2k19!

Games.Con manifestacija

BETHESDA

Majstore modernog gejminga iz studija Bethesda znamo po igrama iz Elder Scrolls serijala, počev od trećeg dela Morrowind, preko Obliviona, sve do kultnog Skyrima. Broj 3 im je, čini se, srećan jer su takođe nastavili život Fallout franšize, od Fallouta 3, Fallouta 4, sve do najnovijeg Fallouta 76. Upravo će Fallout 76 biti tema Bethesdinog štanda na Games.conu! Moći ćete da „obrnete” najnoviju RPG avanturu nesretnih preživelih nakon nuklearnog rata… Rata koji se nikad ne menja. Ovaj put izbauljaćete iz prestižnog Vaulta 76, jedinog skloništa u kome nije sproveden nijedan sumanuti eksperiment, već su njegovi stanovnici „najbolji od najboljih”, predodređeni da budu pioniri civilizacije nakon što se spaljena Zemlja ohladi.

CAPCOM

Legende iza serijala Resident Evil i voljene „tabačine” Street Fighter posebno su zadovoljni 2018. godinom, a na Games.conu ćete saznati i zašto, kad odigrate Monster Hunter: World na njihovom štandu! Monster Hunter: World je nedavno stigao i na PC, i svi rekordi prodaje su odavno oboreni, a izuzetno zabavna igra u kojoj ganjate zverinje svih vrsta, oblika i afiniteta definitivno je postala najprodavanija Capcomova igra svih vremena. MH:W je franšiza s toliko brzim rastom da se uveliko snima i filmska adaptacija sa Milom Jovović u glavnoj ulozi!

Program takmičenja, svečano otvaranje, giveaway-evi, kvizovi, voljeni zombiji, najbolji kosplejeri…

PETAK, 30. 11.

18:00 – Giveaway (TBA); 19:00 – Svečano otvaranje Games.con festivala

SUBOTA, 1. 12.

14:00 – Giveaway (TBA); 15:00 – Giveaway (TBA): 16:00 – Druga bitka za Main; 17:00 – Cosplay All-Stars takmičenje; 20:00 – Pab Kviz

NEDELJA, 2. 12.

14:00 – Giveaway (TBA); 15:00 – Giveaway (TBA); 15:30 – Cosplay: Predstavljanje gostiju; 17:00 – Zombiji napadaju Main (TBA); 18:00 – Revija (TBA); 20:00 – Pab kviz

 

Podeli s drugima