Dubioza kolektiv na Tašmajdanu


Koncert na otvorenom u subotu, 30. juna – Dubioza kolektiv na Tašu


Dubioza Kolektiv planira da ovog leta u Beogradu potvrdi status koncertne atrakcije prvog reda! Bend čiji je jedinstveni muzički spoj obišao planetu, prvi put će održati solo koncert na stadionu Tašmajdan.

Sastav koji je proslavila energična mešavina roka, panka, regea, ska i duba, kao i njihove snažne političke poruke, jedva čeka da zasvira pred beogradskom publikom nove pesme s aktuelnog albuma Pjesmice za djecu i odrasle. Na koncertu će, pored predstavljanja novog albuma, izvesti proverene hitove s prethodnih izdanja. Dubiozini kritički napisani tekstovi neće nikog ostaviti ravnodušnim, jer članovi benda se i dalje istim žarom bore protiv nacionalizma, negativne selekcije i nepravde.

Na novom albumu se nalazi devet pesama koje se na svojevrstan, tragikomičan način, osvrću na svakodnevicu ne samo u BIH, već i u regionu.

Turneja na kojoj su promovisali EP i izdanje Happy machine, odvela ih je na brojne pozornice širom svijeta, uključujući i Glastonbury, SXSW, Lollapalooza Berlin i Womad. Usledile su i turneje po Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Indiji. Tokom godinu dana uspeli su da održe više od 110 koncerata, ali ujedno i da predstave neke od najinteresantnijih video-spotova.

Karte su u prodaji preko Eventim prodajne mreže po ceni od 1.400 za parter i 1.600 dinara za tribine.

Podeli s drugima