novak

Kris Bauers, dugogodišnji komentator TV kanala Eurosport i biograf švajcarskog tenisera Rodžera Federera i britanskog vicepremijera Nika Klega, svoje novo delo posvetio je Novaku Đokoviću i našoj zemlji. „Sportski lider Novak Đoković i uspon Srbije“ naći će se u prodaji od ponedeljka, 29. septembra u knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca i novinarnicama u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori

Izdavač Laguna ovo delo najavljuje kao „promišljen portret jednog čoveka i jednog naroda“ u kome Bauers „prede sportske i geopolitičke niti“. Osim toga, u njoj čitaoce čekaju i brojne do sad nepoznate pojedinosti o Đokovićevom životu, njegovoj borbi da poboljša svoje zdravlje i pomeri granice bola i izdržljivosti. U knjizi je objašnjen i teniserov odnos sa ratobornim ocem, njegovi stavovi o predstavljanju Srbije u svetu i ponos njegove zemlje na uspehe koje postiže na sportskom terenu.

Bauersovo delo je najavljeno kao priča o „Srbinu koji je pobedio mentalitet žrtve“ i „državi, koja pokušava da pronađe pravi put posle nedaća koje su je zadesile u poslednjih nekoliko decenija“.

 

Podeli s drugima