Bašta Bazar


U subotu i nedelju, 1. i 2. septembra, u Dobračinoj 59 b, Dorćol Platz, 10-19 časova, ulaz slobodan – Bašta Bazar


Raznovrsno cveće (i saveti kako da ga gajite), rasadi i pelceri, seme, začinsko bilje, razne saksije i ukrasi i mnogo ideja kako da sami kreirate ili redizajnirate svoju baštu, pronaći ćete na mirisnom Bašta bazaru u Dobračinoj 59 b, Dorćol Platz, 1. i 2. septembra.

Bašta BazarPored prodajno-izalagačkog dela ovaj Bašta Bazar će u subotu 2. septembra biti posebno zanimljiv jer od 14 časova počinje Mala škola disanjas Peđom Gnjatidem iz Shiva Shakti joga studija. Tokom ovog časa svi prisutni će dobiti praktične lekcije o pravilnom disanju. Disanje je naš najvitalniji i otud najvažniji fizički i energetski aktivni proces, a joga je fantastičan protivbalans sedalačkom životu i način da se naša sposobnost da dišemo punim plućima poveća.

Tokom oba dana postojaće kutak za dečju igru i besplatne radionice koju će voditi kreativci iz studija Credo Casa Toys koji se bavi izradom edukativnih igračaka od prirodnog drveta.

Posetioci će na Bašta Bazaru biti u prilici da vide i izložbu karikatura i ilustracija Flower PowerJugoslava Vlahovića koja je inspirisana hipi pokretom i borbom protiv nasilja i rata.

Bašta BazarOrganizatori Bašta Bazara su udruženja Ekonaut, Beogradski Festival Cveća, kao i Art komuna – Dorćol Platz. Bašta Bazar, navode organizatori, želi da promoviše kulturu življenja u gradu kroz uvažavanje i slavljenje prirode kako bismo imali zdraviju i humaniju životnu sredinu.

A ako kupite neki proizvod na ovoj šarenoj manifestaciji, podržaćete male rasadnike ili proizvođače unikatnih rukotvorina. Pružićete i podršku (i informisati se) stalnoj kampanji za gradske baštenske zajednice. Podržaćete i rad centra za baštenske zajednice i agrikulturu Zdravac koji se zalaže za pretvaranje zapuštenih gradskih prostora u javne bašte, i za povećanje kvaliteta zelene strukture grada.

Radno vreme 2. Bašta Bazara u subotu i nedelju: 10-19 časova.

Ulaz je besplatan.

 

Podeli s drugima