Miljin kuvar – Kolekcija 2013.

рсд300.00

921 recept za samo 300 dinara!

pun kolor, 520 strana

Opis

921 recept za samo 300 dinara!

U ovom zborniku su svi brojevi Miljinog kuvara iz 2013. godine.

Nepečeni posni kolači (106 recepata): Pri spremanju ovih poslastica jednostavno ne možete da pogrešite. Ako je gusto dodate sok ili vodu, ako je retko dodate keks ili orahe. Pritom nije zanemarljivo ni što ove slatkiše uglavnom spremite za tili čas. Ima i onih koji su gotovi bukvalno za pet minuta!

Jagnjetina na 80 načina (81 recept): Ukoliko ste početnik u kuhinji i nikad niste spremali jagnjetinu, ne plašite se da ćete napraviti neku strašnu grešku. U ovom broju Miljinog kuvara ćete, pored recepata, pronaći i savete kako da se rešite „mirisa”  i ujedno razmekšavate meso i dajete mu bolji ukus, kako da ga pečete…

Jagode, maline, kupine (68 recepata): Pored recepata, tu su i opšti tekstovi o ovom voću, zavodljivog ukusa i prelepih boja i oblika, kao i o zdravstvenim benefitima. Obično je ono što je dobro za zdravlje neukusno, ali slučaj s ovim voćkicama je izuzetak od pravila.

Testenine na sve načine (84 recepta): Recepti za testenine podeljeni su na rubrike: Trikovi i saveti za perfektne paste, Pravilno kuvanje testenine, Makarone, Špagete, Fusile, Njoke, Pene, Po želji, Lazanje, Taljatele, Kanelone, Etno i Sosovi. U Uvodniku je opšti recept za testenine.

Recepti s jogurtom – slaniši i slatkiši (86 recepata): Verovatno ste primetili da pojedina kisela testa duže budu meka i nekako su ukusnija ako koristite jogurt umesto mleka. Takođe, jogurt se, pored slanih recepata, koristi i u slatkim, pa je u poslednje vreme sve više kolača u kojima je jogurt obavezan sastojak. U salatama je odavno prisutan, a kao doručak, s pahuljicama, odličan je za dijetalnu ishranu.

Fini mafini (89 recepata): U principu, mafine možete da napravite od čega god hoćete, i slane i slatke… samo pratite osnovni recept za testo. Sve ostalo je stvar inspiracije i ukusa. U izdanju su saveti za mafine bez greške, kao i sve skane i slatke varijante.

Sve od šljiva (86 recepata): Nekad smo bili zemlja s najviše stabala šljiva po stanovniku. To je bilo i ostalo naše nacionalno voće. Poznati smo po šljivama, ne samo po šljivovici. U ovom broju, pored poslastica sa šljivama (i kako ih spremaju u drugim zemljama), pronaći ćete i recepte za slaniše.

Posne torte (62 recepta): Posne torte nimalo ne zaostaju ni ukusom ni izgledom za tortama koje se prave s dvadesetak jaja, tonom maslaca, ganišem, slatkom pavlakom… Na raspolaganju su orasi, lešnici, bademi (do mile volje), zatim margarin, često i med umesto šećera, a neretko je jedan od bitnih sastojaka pivo, ponekad i vino.

Posna trpeza (85 recepata): Najbolji, provereni recepti za dane posta. Probrana svečana jela, obavezno štivo za sve one koji žele dobro da pojedu, i još bolje da počaste svoje goste tokom posta. Obilje praktičnih saveta, trikovi za bolje i brže snalaženje u kuhinji… Od predjela, preko čorbi, pita, peciva…sve do glavnih jela.

Sve od čokolade – hrana bogova (80 recepata): Pored poslastica i napitaka sa čokoladom, ima i slanih recepata u kojima se ona koristi. U ovom izdanju ćete pronaći zanimljivosti u vezi sa čokoladom, kao i savete za njeno topljenje, savršenu glazuru, kombinacije s drugim sastojcima…