Miljin kuvar – Kolekcija 2016.

рсд300.00

683 recepta za samo 300 dinara!

pun kolor, 520 strana

Opis

683 recepta za samo 300 dinara!

Tokom 2016. izašlo je deset brojeva Miljinog kuvara.

Vegetarijanska kuhinja (82 recepta): Recepti bez mesa i proizvoda od mesa. Protivnici vegetarijanskog načina ishrane reći će vam da nije dobro ne jesti meso, pre svega zbog proteina. Međutim, zagovornici bezmasne ishrane dokazuju kako kvalitetnih proteina ima i u biljkama.

Francuska kuhinja (74 recepta): Najčuvenija i najhvaljenija nacionalna kuhinja na svetu. Nemoguće je odlučiti koji je recept poznatiji i – ukusniji. Sve klasike, slobodno se može reći – svetske kuhinje, pronaći ćete u ovom izdanju.

Krompir na 81 način (81 recept): Ima li ekonomičnije namirnice od krompira? I svestranije? Koristi se i za slana jela, i za poslastice, i za hleb i pecivo… Za sve je stvoren! A i sam za sebe, samo skuvan, pržen ili pečen – dovoljno je ukusan.

Začini (55 recepata): Pored recepata sa začinima, pronaći ćete i tekstove o začinima: njihovom istorijatu, kako se koriste, s kojim namirniciama se slažu, čak i koje boljke leče! Obrađeni su: biber, čili, kardamom, kari, kim, korijander, kurkuma, muskatni oraščić, pimet, šafran, susam, aleva paprika, beli luk, belo vino, bosiljak, lovor, mak, mirođija, origano, peršun, senf, sirće, anis, cimet, đumbir, karanfilić i vanila.

Recepti s pivom (67): Pivo ima široku primenu u kulinarstvu, kako za slaniše, tako i za slatkiše. U nekim receptima odigrao je ulogu kvasca, u nekima praška za pecivo, u nekima je poboljšao ukus jelu… Zbog svojih nutritivnih osobina, pivo se na velika vrata vraća u kuhinju, iz koje je i poteklo. Nije badava poznato i kao tečni hleb.

Nepečene torte (60): Najjednostavniji način da spremite ukusnu poslasticu koja ni dekorativnim utiskom neće razočarati, jeste da spremite tortu, ali – bez pečenja. Ovo izdanje obiluje i savetima za dekoraciju. A što se tiče pripreme, ne postoji ništa lakše nego napraviti nepečenu tortu.

Rolati (67): U receptima su slane i slatke varijante rolata. Poseban segment posvećen je palačinkama, takođe slanim i slatkim. Kako se palačinke rolaju, na neki način i one spadaju u rolate. Verovali ili ne, ali i file Velington je rolat, ima taj oblik.

Najbolje poslastice (73): Neki slatkiši nisu ni kolači ni torte, koje većina jedine podrazumeva pod slatkišima. Na primer, deserti – razni kremovi, musevi, sladoled… pa i napici, kao frapei, smutiji…  U ovom broju Miljinog kuvara na jedno mesto skupljene su sve reprezentativne poslastice koje je svako trebalo da spremi makar jednom u životu.

Sve od kafe (60):  U izdanju su sve vrste napitaka od kafe, kako se zovu, kako se prave i kako su nastali. Takođe, i sve vrste kafe i njihov istorijat. Naravno, nije izostavljen ni podatak da je na Dorćolu otvorena prva evropska kafana, sto godina kasnije i u Veneciji, a tek 161 godinu posle Beograda i Beč je mogao da se podiči „mestom za ispijanje kafe“. Tu je i tekst o najskupljoj kafi na svetu – pročitajte na koji način se dolazi do nje, iznenadićete se. I naravno, recepti za poslastice s kafom (kolače i torte) i po koje slano jelo.

Svečana trpeza (64):  Svi praznični recepti, koje većina nas smatra obaveznima za svako slavlje, pogotovo za Novu godinu i Božić. Na vama je samo da sastavite jelovnik po svom ukusu iz ponuđene palete svečanih recepata. Izdanje je podeljeno na posni i mrsni deo.