Zbornik 2015. Miljin kuvar


Sva izdanja Miljinog kuvara izašla tokom 2015. godine na jednom mestu – deset brojeva sa ukupno 790 recepata za samo 300 dinara!


Podsetite se prvog broja u 2015. godini – Brzi recepti, u kome ste se susreli s jelima koja možete da napravite za 5 minuta, 10 minuta, pa dalje 15, 20, 25, 30 i 40 minuta. To su pravi recepti za obrok, nisu grickalice.

U martu je izašao broj Nepečeni posni kolači, koji vrvi od recepata za poslastice koje se ne peku, lako se i brzo prave, još su i posne i oduševljavaju ukusom.

Aprilski broj ima temu Kiflice&rolnice. Podeljen je na specijalitete s kvascem i bez njega, pa unutar te podele na slatke i slane. Neki se slažu s određenjem kiflica kao „vitkih rolnica“, a neki misle da nikakve veze nemaju jedne s drugima. Kako god, tu su recepti i za jedne i za druge. Posebno iznenađenje za čitaoce – kako da srolate pekarske kiflice. Trik je u tome što se ne seku na trouglove. Postupak je objašnjen u slici i reci.

Broj 27, Grčka kuhinja, obradio je recepte ove preukusne kuhinje, od predjela, čorbi, glavnih jela do poslastica, s tim što je musaka posebno zastupljena kao tipično grčko jelo, a bonus je i vodič s rečnikom kroz grčku kuhinju.

Jedan po svemu poseban broj izašao je u junu i bio na kioscima do kraja avgusta – Omiljeni recepti blogera. Predstavili smo vam takozvane food-blogere: Marinu Ignjatović, Maju Petrović, Sandru Zuber Ranković, Slađanu Šćekić, Mariju Sponzu, Natašu Vitezović, Biljanu Sparavalo, Dragicu Perović i Draganu Pušicu. Njihove fotografije i koja reč o tome ko su, šta rade i koji su im omiljeni recepti, kao i fotografije recepata, i sami recepti – sve ćete to pronaći na stranicama ovog broja Miljinog kuvara.

Jeftini recepti su jedan od najpopularnijih Miljinih kuvara, ne samo po broju prodatih primeraka već i po pohvalama, telefonskim pozivima i deljenju. Broj ima rubrik kao Ručak do 100 dinara (da, moguće je ručati za manje ili tačno 100 dinara), zatim do 200, pa 300, 400 i do 500 dinara. Zaista nije fantastika napraviti gozbu s malo para.

U sezoni kestena izašao je i broj posvećen ovom plodu – Sve od kestena. Poznati su vam samo pečeno kestenje i kesten-pire? Pored saveta kako da ih kupite (koji su dobri, a ooji nisu), kako da ih čuvate, kuvate, ljuštite, pasirate… oduševiće vas i recepti za jela s kestenom i kestenovim brašnom. Poseban poklon je i malo medicine na poslednjoj stranici – lek za proširene vene upravo je melem od kestena, koji svako može da napravi u kuhinji.

Novembarski broj se zove Riba i plodovi mora. Pored klasične podele na predjela, čorbe… do glavnih jela, podarili smo vam i mnoštvo saveta koji će vam pomoći da se lako i brzo izborite sa spremanjem ribe i plodova mora. Riba je dobra za zdravlje, nutricionisti kažu da bi trebalo da je makar dvaput nedeljno na trpezi, pa ako vam nedostaju ideje šta s ribom da radite, ovo izdanje je pun pogodak.

Proteklu godinu završili smo s brojem Srpska kuhinja. Šta reći? To su stari dobri poznati ukusi. Nekih jela ćete se prisetiti, neka ćete tek otkriti, a neke recepte, iako poznate, srešćete u drugačijem izdanju.

Podeli s drugima